Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken comeback av Johan

Annons

Till Hagge Open gjorde hemmahoppet Johan Eriksson comeback. Och vilken comeback det blev.

- Jag är nöjd med tävlingen, synd att jag spelade bort mig på 14:e hålet, säger han, efter tredje platsen i golftävlingen.

I går avgjordes Hagge GK:s största golftävling - Hagge Open. Det blev dock ingen hemmalirare, som fick stå överst på resultatlistan.

Men vi fick se en härlig comeback. En comeback som gav mersmak. Johan Eriksson, som varit borta ett år från golfen, fanns återigen på Hagges banor.

Han berättar att anledningen till uppehållet var att han hade tröttnat på golfen.

Johan Eriksson valde då att satsa på cykel, men bara ett tag.

För i går visade han hemmapubliken att han på allvar är tillbaka.

- Det känns roligt att spela golf igen. Sedan när snön smälter bort och man får se golfbanan igen, då kommer suget tillbaka. Nu satsar jag bara på golf, säger Johan Eriksson och ler.

På två dagar har han spelat 54 hål. Han berättar att han är ganska mör i kroppen.

- Jag var ganska slut i huvudet under de sista hålen, men det gick ganska bra, säger Johan Eriksson och skyndar sig iväg till resultatlistan.

Det visar sig att han hade fyra slag mer än vinnaren Ulf Hedlund, Falun-Borlänge GK, och två mer än tvåan Per Backström, Uppsala, GK. Johan Eriksson slog totalt 219 slag på 54 hål.

- Det var synd att mitt spel inte stämde på det 14:e hålet. Jag slog bort en boll och en vattnet. Det var inte alls bra, säger Johan Eriksson.

Han fortsätter:

- Men jag måste även bli bättre på närspelet, jag känner att jag är ganska ringrostig.

Nästa golftävling för Johan Eriksson blir nog Avesta Open, men han säger att det stora målet är kvala in till Teliatour-tävlingen till hösten.

Segraren Ulf Hedlund var givetvis väldigt nöjd efter tävlingen.

- Målet var vinna tävlingen och det lyckades jag med. Jag kom tvåa ifjol och det känns som en härlig revansch för min del, säger han.

I damklassen var som vanligt Bualee Maliwan, Hagge GK, överlägsen. Hon vann med hela femton slag före tvåan. Noterbart var att endast sju damer kom till start.

- Det är synd att så lite damer ställde upp i årets tävling. Men man får helt enkelt tävla mot sig själv, säger hon och tillägger:

- Det är tredje året i rad som jag vinner Hagge Open.

JONAS OTTOSSON

Mer läsning

Annons