Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken bingo Lott

Annons

Två raka förluster och fem insläppta mål blev för mycket.

Till återkomsten till Dalavallen valde tränarna Peter Moberg och Magnus Pettersson att gå tillbaka till backlinjen och mittfältet som gett Slätta lagets två segrar i division 2 norra Svealand.

- Vi ville stänga till bakåt. Men vi var inte ett dugg oroliga för att det skulle sluta 0-0, säger Peter Moberg.

De hade kunnat ha anledning, då starke anfallaren Tobias Forslund saknades på grund av knäskada, precis som borta mot Enköping (1-2).

Den här gången blev dock anfallsparet Jonas Henniger-Jesper Lott rena bingon.

- Det fungerade väldigt bra. Vi får utnyttja att vi är löpstarka, då ingen av oss är så stark som "Tobbe" är. Men vi försöker dela på hans uppgifter, säger Lott.

Henniger visade sig också, trots att han själv hävdar motsatsen, vara en alldeles utmärkt bollmottagare.

Som när han i 22:a minuten mötte ett uppspel vid mittlinjen och släppte tillbaka bollen på den utomordentlige Niklas Forslund, som slog den i djupet på Lott.

- Jag fick mycket tid på mig och körde en klassisk tittfint. Det gick bra den här gången, säger 20-åringen, som placerade bollen invid högra stolpen till 1-0.

Som om han aldrig gjort annat.

Men det har han.

- Det har mest blivit yttermittfält i Slätta. Egentligen passar det mig ganska bra, jag gillar att vara rättvänd. Samtidigt vill man vara med där det händer och jag har varit anfallare i hela karriären, säger Lott.

Matchen i går var hans blott fjärde på positionen sedan han flyttade hem från fotbollsgymnasiet i Norrköping och valde Slätta 2003.

Målet hans tredje.

- Utan tvekan det viktigaste. Nu är vi med däruppe och slåss igen, säger Jesper Lott.

Och får medhåll av Moberg:

- Hade vi förlorat hade det varit bottenstrid från och med nu. Nu har vi sju poäng ner till Skiljebo, uppåt har vi samma poäng som Forward som ligger femma. Grabbarna visade vilket val de gjorde i dag.

Tränare Moberg och Pettersson behövde inte ångra sitt heller.

Det gjorde Slätta till ett vinnarlag igen.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons