Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktor skrällde

Annons

Nu har han gjort det på riktigt - skrällt i triathlonvärlden.

16-årige Viktor Holfve klassade ut sina jämnåriga rivaler och låg hack i häl på senioreliten i helgen då han deltog i sitt livs första riktiga triathlontävling.

- Jag var lite nervös innan, men bara jag kom igång med simningen kändes allt bra, berättar Viktor Holfve för tidningen.

Och känslan gav även riktigt fina resultat. I mål var Viktor hela fem minuter före sina jämnåriga rivaler. I simning förbättrade han sitt personliga rekord med 40 sekunder och i cyklingen växlade han som nummer 18 och gick i mål som elva av de 47 deltagarna, seniorer, juniorer och ungdomar blandat, endast fyra minuter efter segraren.

- Att vinna i triathlon med fem minuter är som att vinna i rodd med 3-4 båtlängder. Det är stort, säger tränaren Patrik Lindberg stolt.

- Med tanke på att Viktor bara är 16 år och slog flera som är över 25 år med mycket mer erfarenhet, så bådar det här riktigt gott inför framtiden.

Målet i sommar är att bli uttagen till EM och fortsätter han i samma stil som hittills, lär han vara på god väg dit.

Allra snabbast av dalalöparna var Erik Strand, Dalregementet, som vann juniorklassen och bara hade en senior före sig i mål.

Linda Thorsberg, Säter, och Sandra Wilhelmsson, Dalregementet, blev trea respektive fyra i damjuniorklassen.

I Hjorten Medeldistans, som gällde som kval till EM i Säter, blev Dalregementets Erik Desmeules tvåa i H35- och klubbkompisen Per Dicander sexa i herrseniorklassen.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons