Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigt år för "Turen"

Annons

Lindberg är tillbaka i tävlingsorganisationen med ambitionen att försöka locka fler cyklister till "Turen" igen.

Förutom att vara med och under bland annat Vasaloppet och Vätternrundan har Börje Lindberg hittat ett par andra vägar, som han tycker att Finnmarksturen ska markandsföras på:

- I dagarna går 2 000 utskick med följebrev ut till 100 cykelbutiker runt om i Sverige. Det kan vara ett bra sätt att nå fler cykelentusiaster, säger Börje Lindberg.

Dessutom håller en fyrsidg broschyr på engelska på att färdigställas, som ska ligga klara till världscupstarten i mountainbike i Belgien under pingsthelgen.

- Vi är några här i Ludvika som funderar på att eventuellt åka dit för att följa vår egen cyklist, Fred-rik Modin, och då passar vi på att dela ut foldern om Finnmarksturen.

Enligt Lindberg är förhoppningen inte i första hand att locka elitcyklister till "Turen", eftersom den kolliderar med OS i Aten.

- Nej, först och främst vill vi nå publik och motionärer som är på plats för att titta på världscupen.

När det gäller Finnmarksturen anser Börje Lindberg att det är viktigt att den marknadsförs som en tävling för elit och motionärer med gemensam start.

- Tiden och placeringen ena året ska ligga till grund för startpositionen året efter. Det tror jag är betydelsefullt för att locka tillbaka fler.

Det är i alla fall inte i år aktuellt att byta tävlingsdag till lördag för Finnmarksturen och flytta ungdomstävlingen till söndag.

- Vi har pratat om det men vi tror att det blir svårt att få tillräckligt med funktionärer att ställa upp en lördag.

Banan blir också den samma men med fortsatta förbättringar på utsatta partier.

Efter den senaste upplagan avgick Bengt Busk som tävlingsledare och ersattes av Mats-Erik Larsson.

- Men jag hoppas att Bengt vill fortsätta vara med och ta hand om den viktiga delen med motorcykelfunktionärerna, avslutar Börje Lindberg.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons