Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktiga poäng står på spel

Annons

I kväll avslutar Ludvika FK vårsäsongen i division 2 västra Svealand med en mycket viktig match.

LFK, trea från slutet med sju poäng, tar nämligen emot Västerås IK som ligger sist i tabellen med sex poäng.

Båda lagen har det gemensamt att de hittills bara vunnit en match och inget av lagen har släppt in särskilt många mål: LFK 18 och VIK 19.

Och eftersom varken LFK eller Västerås är några större målproducenter är det upplagt för en tät och målsnål fotbollsmatch.

- Det lutar väl åt att det blir så, säger LFK-tränaren Sune Bäck och fortsätter:

- Vi behöver verkligen en seger och det är grabbarna värda. För trots att det har gått tungt under våren har alla ställt upp, varit positiva och jobbat hårt.

Förutom en förhoppning om seger hoppas Bäck att hans LFK ska kunna upprepa spelet från förra omgången då man mötte Forward borta.

- Vi gjorde inga mål, men vi skapade fler målchanser än i någon match tidigare i år. Men det gäller också att omsätta chanserna i mål.

Därför har laget de senaste träningarna gnuggat avslut och en annan viktig detalj:

- Arbetsfördelningen i eget straffområde.

Det är som sagt viktiga poäng som står på spel. Skulle LFK vinna är läget i tabellen betydligt bättre inför höstsäsongen.

Dessutom får tränarduon Sune Bäck/Magnus Barkskog plus spelarna lite andrum och förhoppningsvis en positiv kick inför omstarten, som för LFK:s del är den 2 augusti borta mot Västerås.

Laget: Mikael Svensson - Jonathan Gustavsson, Mikael Karlsson, Cormac Loughran, Jonas Carlsson - Erik Larsson, Nate Kolano, Gibrilla Kargbo, Mattias Johansson, Jens Karlsson - Mark Oehlman. Avbytare: Fredrik Gustavsson, Erik Persson, Magnus Andersson, Jonas Vääntäjä, Christoffer Johansson (mv).

Mer läsning

Annons