Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig seger för Mora

Annons

– En viktig kämpaseger från vår sida. Det syndes att killarna ville vinna den här matchen, säger IFK Moras tränare Morgan Kullberg.

Redan i inledningen av matchen var det Mora som var det aggressivare laget och det utnyttjade Moras vasse anfallare Olle Sandström i åttonde minuten. På egen hand slet han sig fri från sin bevakning och tog sig in i straffområdet.

Situationen slutade med att Olle revs ner i straffområdet och Mora tilldömdes en straff. Jesper Hävermark gjorde inga misstag på straffen och kunde göra 1–0 till Mora.

Efter målet blev det mycket kamp på mittplan och båda lagens väl samlade försvarlinjer kunde avstyra flera anfallsförsök. Mora var hela tiden det vassare av lagen i första halvlek och de skapade en del halvchanser, bland annat hade Kristoffer Mattsson flera bra inlägg som var nära att resultera i mål.

I slutet av halvleken fick Gestrike/Hammarby en straff, efter att Jens Lööf rivits ner i Moras straffområde. En omdiskuterad situation som skapats efter ett kontringsanfall. Men Moras duktige målvakt Andreas Eriksson gick åt rätt håll i målet och kunde rädda straffen.

Efter halvtid ryckte Gestrike/Hammarby upp sitt spel och laget blev mer aggressivare på planen. Men de hade svårt att skapa några riktigt heta chanser framför Moramålet. Försvaret i Mora visade en stark vilja och kunde hela tiden avstyra anfallen.

– Vi slarvade en del i andra halvlek, när vi inte vårdade bollen bättre. Men vårt försvar var stabilt och rensade bra framför mål, menar Morgan Kullberg.

Moras anfall blev hela tiden farligt, när hela laget flyttade upp sina lagdelar. Och i anfallet skapade Magnus Nilsson och Olle Sandström oreda med sina löpningar. Slutet av matchen blev dramatiskt och det började med att Mora återigen fick en straff i slutminuterna. Kristoffer Mattsson revs ner i straffområdet och på straffen kunde Jesper Hävermark säkert slå in 2–0 till Mora. Några minuter senare reducerade Gestrike/Hammarby genom Mattias Svärd efter ett snabbt anfall. Men längre än så kom inte bortalaget, utan Mora kunde rättvist vinna med 2–1 och ta tre mycket viktiga poäng. Nästa match för Mora blir på onsdag den sjunde augusti, borta mot Ytterhogdal.

IFK MORA–GESTRIKE/HAMMARBY
2–1 (1–0)
Målen:
1–0 (8) Jesper Hävermark, 2–0 (91) Jesper Hävermark, 2–1 (94) Mattias Svärd.
Domare: Mikael Löfberg, Västerås.
Publik: 118.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons