Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktig seger för KAIS

Annons

Innan matchen tilldelades Kristinebergs AIS ett stipendium på 5 000 kronor av Moraidrottens samarbetsorganisation. MISO har nämligen utsett KAIS till årets förening 2001 och en av anledningarna till att föreningen fick den fina utmärkelsen var att damlaget förra året avancerade till elitserien.

Och det tackade KAIS-tjejerna för genom att själv ge sig den bästa presenten via segern över Hammarby.

- Ja, det här var en väldigt skön seger och tre mycket viktiga poäng, sa den nyblivne pappan, tillika KAIS-tränaren, Mikael Durhan, och log med hela ansiktet.

En seger som innebar att KAIS tog ett stort steg mot ett nytt kontrakt.

- Nu har vi åtminstone satt press på Hammarby och Boden, fortsatte Duran som kunde glädja sig åt att hans KAIS vann alla tre perioderna.

- Normalt brukar vi förlora mittenperioden och därför känns bra att vi nu kunde ändra på det.

Det var ett defensivt, men effektivt KAIS, som publiken i Ryssahallen fick se. Nämnas kan att KAIS till exempel bara hade tre skott på mål i den sista perioden - och att två av dem gick in.

Hammarby förde det mesta av spelet matchen igenom, medan hemmatjejerna ideligen satsade på kontringar.

- Visst spelar vi destruktivt, men det skäms jag inte för. Det viktiga är att vi tar tre poäng, sa Durhan.

- Hammarby hade visserligen mycket boll. Men vi har bra avslutare och är duktiga på att vända spelet och spelar medvetet med mycket med kontringar.

Duktiga avslutare mot Hammarby var forwardsduon Angela Vigell och Maria Erlandsson. De svarade tillsammans för fem av de sex KAIS-målen och var banans klart bästa spelare.

- Ja, Maria och Angela hade en mycket bra dag, kunde KAIS-tränaren belåtet konstatera.

Det var just Maria och Angela som definitivt sänkte Hammarbys förhoppningar om poäng i mitten av den tredje perioden. Bajen-tjejerna pressade väldigt hela avslutningsperioden och vann skotten med 11-3. Hammarbys reducering till 3-4 kom drygt tolv minuter från slutet och när gästerna sedan låg på för en kvittering, kom så den avgörande kontringen - Angela kom fram på vänsterkanten och spelade in till Maria, som satte avgörande 5-3 med åtta minuter kvar.

Angela fick själv sätta den slutgiltiga spiken i Hammarbys kista när hon i tom kasse kunde slå in 6-3.

Nu har KAIS i sina två sista matcher kvar att möta Rönnby och Falun.

- Falun blir svåra, derby som det är, men Rönnby är redan klart för slutspel och jag tror vi kan ta dem, menade en optimistisk Mikael Durhan.

Maria Erlandsson och Angela Vigell har vi nämnt. Ett stort plus också till Katja Hinders för hennes storspel i målet samt till Malin Hult för hennes pigga inhopp i den tredje perioden.

Matchfakta

KAIS-HAMMARBY

6-3 (2-1, 2-1, 2-1)

Första perioden: 1-0 (8.23) Maria Erlandsson (Angela Vigell), 1-1 (8.41) Anna Svensson (Jennie Wranding), 2-1 (12.00) Annelie West (Ann-Louice Lif).

Andra perioden: 3-1 (4.54) Angela Vigell, 4-1 (15.57) Angela Vigell, 4-2 (18.12) Lotta Olsson (Malin Englin).

Tredje perioden: 4-3 (7.30) Jane Läräng (Ida Andersson), 5-3 (12.18) Maria Erlandsson (Angela Vigell), 6-3 (19.47) Angela Vigell, mål i tom kasse.

Skott: 18-28 (9-8, 6-9, 3-11)

Utvisningar, KAIS: - Hammarby: 1x2.

Domare: Anders Fredriksson, Ludvika, och Ulf Johansson, Borlänge.

Publik: 129.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons