Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vika var värst

Annons

Forssa, med tränaren Åke Andersson, hade tänkt sig att det skulle bli första hemmasegern i turneringens historia. Efter gruppspelet såg det stabilt ut trots en förlust mot Gagnef.

I kvartsfinalen förnedrades Kvarnsveden med 5-0, men sedan gick Forssa på en riktig mina i semifinalen.

Vika lyckades hålla 0-0 genom både full tid och förlängning och vann sedan på straffar.

- Vi hade fokuserat hårt på den här turneringen och får vara nöjda med vad vi presterade. Det känns i alla fall att vi är på gång och vi saknade alla våra fem nyförvärv som inte är spelklara än, säger tränaren Åke Andersson.

Vika fortsatte att överraska. I finalen mot Islingby small det direkt. Efter tio sekunder gjorde turneringens skyttekung Peter Tillman 1-0 på en retur för Vika.

- Jag blev skyttekung 1995 också då jag spelade för Korsnäs, och jag trodde inte jag skulle komma hit igen, säger Tillman, som också coachar laget.

2-0 kom efter knappt tio minuter och därefter fick turneringens bäste försvarare, Kjell Wiksten presentera sig då han räddade en retur på mållinjen från Roger Eskilsson efter att Vikas duktige målvakt Fredrik Hellberg räddat förstaskottet.

Tiden gick och Islingbyspelarna började hänga med huvudet då Janne Björk fyra minuter före slutet spelade fram Niklas Johansson, som dundrade in reduceringen. Två minuter senare gjorde Jesper Englund 3-1 och då kändes det som spiken.

Men Niklas Johansson ville annat och svarade efter 18 sekunder och det blev startskottet på en enorm Islingbyforcering, som trots allt inte var tillräcklig.

- Vi visste att vi hade en bra chans att ta oss till semifinalen och efter det kan precis vad som helst hända. Visst blev vi stundtals utspelade i semifinalen, men vi hade stabilt försvarsspel också, säger Peter Tillman.

- Det var mycket tur bakom också, men den här segern kommer betyda oerhört mycket nu när vi ska öka träningsmängden. Alla lyfts och får lättare att motivera sig.

Juniorfinalen vanns av Brage II efter teknisk överlägsenhet men "bara" 1-0 mot Torsång.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons