Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi ska till elitserien"

Annons

Med halva serien avverkad leder Malmö kvalserien på 13 poäng. Den andra elitserieplatsen innehar Skellefteå, som är fyra poäng efter Mif. Trea är Mora, ytterligare en "pinne" efter "Rödhökarna".

I kväll möts just Skellefteå och Mora uppe i Västerbotten. En match där segraren skaffar sig ett väldigt fint utgångsläge inför de avslutande fyra omgångarna.

- Visst kommer det att bli en väldigt svårt match där uppe, men skulle vi få stryk så tror jag ändå chansen finns kvar.

- Vi har till exempel Malmö hemma på skärtorsdagen, som då redan kan vara klart för elitserien. Då kommer vi att få möta ett nonchalant Mif, vilket innebär att vi har en klar segerchans där, menar Ross.

För det uttalade målet är elitserien.

- Vi ska jobba arslet av oss för att ta oss dit. Det får kosta en hörntand eller några stygn, för vi vill till elitserien.

Fem matcher återstår av säsongen. Fem matcher som kan innebära att Mora IK återfinns i ishockeyns finrum nästa säsong.

- Det är bara 1,5 vecka kvar, så det är bara att ge järnet de sista matcherna. Det är som Harald sa, att när vi i midsommar sitter med sillen och tänker tillbaka, då ska vi känna oss nöjda med det vi presterat och inte titta tillbaka och ångra något.

Den i dag 34-årige Patrik Ross har alltid var en poänggörare av rang. Så också denna säsong. Han låg länge i topp av poängligan i allsvenskan, men missade några matcher på grund av skada och tappade då förstaplatsen.

I Superallsvenskan delade han segern i poängligan med Sundsvalls Daniel Olsson (båda 9+7=16), trots att Ross även där missade någon match.

Totalt har han gjort 55 poäng på 42 (allsvenskan+SA) matcher den här säsongen.

I kvalseriens upptakt har det gått desto trögare. Två poäng på de fyra första matcherna, gör ingen poängkung glad.

Men i lördags lossnade det lite för Ross, som kunde glädja sig åt ett mål och två assist.

- Ja, jag känner mig pigg och det gick ju rätt bra mot Hammarby, säger han.

Kanske blir det mer poäng att vänta mot Skellefteå?

- Det där går ju upp och ner. Det gäller ju att ha flyt, att pucken studsar rätt, för det är ju inte som att beställa en pizza, där det bara är att lyfta telefonen och ringa, säger Ross.

Då är det väl bara att hoppas att poängproduktionen fortsätter, för ska Mora ta sig till elitserien, gäller det att ha en poängkung som gör skäl för namnet.

- Vi har allt i egna händer. Det ska bli en rolig avslutning och vi ska ge allt de sista matcherna, lovar Patrik Ross.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons