Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

- Vi ska elda på publiken

Annons

Han och de övriga i Svenne Rubins har dessutom premiär i kväll när räddningstjänstens brandmän ordnar med majbrasa i Långshyttan.

- Vi har aldrig tidigare spelat vid en majbrasa.

- Men utomhuspremiär är det inte. Den hade vi i slutet av januari. Då var det mellan fem och tio grader kallt, men det ser bra ut på väderprognoserna för Långshytteområdet, säger Svenne.

Han har haft en ovanligt jobbig vinter i år. Den berömda kepan var försvunnen i två månader.

- Det är andra gången det hänt. Folk tror väl att jag inte kan hålla redan på den. Och det kan jag tydligen inte heller.

- Vi hade en spelning hos ett företag i Norrköping. Jag hade nog lagt ifrån mig kepan. Men nu är den tillrätta.

Blev den stulen?

- Nej inget brott ligger bakom.

Är din kepa världsunik?

- Det verkar så. Jag har gjort vissa efterforskningar på nätet. Det närmaste jag kommit är efternamnet på ägaren till företaget som tillverkat min kepa. Han heter Padda i efternamn, men det har gått utför för honom. Aktierna i hans börsnoterade företag sjönk som en sten. Jag har nog den sista kepan i sitt slag.

Hur länge spelar ni i kväll?

- Det beror på, egentligen är det väl 50 minuter.

Kräver du extranummer?

- Nej, men vi ska elda på publiken i kväll. Kanske den kräver någon extra låt. Men brasan ska ju tändas också, vi får väl inte hålla på alltför längre.

Vad händer sen?

- Vi ska avsluta vintern i Riksgränsen nästa vecka. Kristi himmelsfärdshelgen är vi i Ludvika, den 5 juni i Gagnef och på midsommardagen i Säter. Sedan blir det Vansbrock vid Vansbrosimningen, säger Svenne Rubin.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons