Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi måstebli starkare"

Annons

Tidningen frågade därför ut Granelid om hennes syn på säsongen så här långt och på lagets närmaste framtid.

Ni avslutade Elit Norra med tre raka förluster, vad säger du om säsongen så här långt?

- Matchen mot Iksu, 3-10, var en riktig genomklappning från vår sida, men blev samtidigt en väckarklocka för oss. Mot Balrog, matchen efter, hade vi för många skador för att orka, men sista matchen mot Hammarby var, trots förlusten, ett steg i rätt riktning, säger Granelid.

Vad har fungerat bra i spelet?

- Det nya försvarsspelet som vi började att testa mot Balrog och Hammarby har fungerat bra i träningsmatcherna i veckan. Nu känns det spännande att testa det mot ett damelitlag.

Vad går det nya försvarsspelet ut på i korta drag?

- En tydligare rollfördelning, där varje spelare mer exakt har klart för sig vad den ska göra. Försvarsspelet är också mer aggressivt.

Vad har inte fungerat?

- I någon form av överambition har vi provat för många olika spelsystem under för lång tid. Något som skapat otrygghet och gjort att vi inte varit bra på något av spelsystemen.

Vad vill du, förutom det nya försvarsspelet, framför allt förändra i laget/spelet?

- Vi måste bli starkare såväl styrkemässigt som konditionsmässigt. Därför är passen fler, fyra mot tidigare tre, och dessutom hårdare.

Vad blir viktigast för IBF Falun i den Superelitserie som spelas över sju omgångar?

- Att vi får en trygghet i spelet, att varje spelare vet vad den ska göra. Sedan måste vi få till- baka glädjen, det ska vara roligt att både träna och umgås i omklädningsrummet och alla spelare och ledare måste vara beredda på att investera i positiv energi. Resultaten får komma i andra hand.

Vilka blir era nyckelspelare?

- Målvakterna är alltid nyckel-spelare. Annars gäller det att alla spelare är beredda att kliva fram.

Ditt favoritlag i Superelit?

- Iksu, som är svårslaget hemma och har fyra av sju matcher på hemmaplan. Men får vi ordning på spelet, så är vi också med där uppe.

Det strul som varit på tränarsidan i laget, hur har det påverkat spelarna?

- Det har skapat en frustration hos spelarna och tagit både energi och glädje. Det har varit en tråkig situation, helt klart.

Kimmy Dalbjer stannar som tränare, men Tobias Engblom försvinner. Din kommentar?

- Jag har pratat med bägge efter det som hänt och min högsta önskan var att både skulle stanna, men det hade nog inte fungerat.

Hur går det för IBF Falun i Superelit?

- Bra fråga och jag ser verkligen fram emot det. Äntligen får vi slå ur underläge och jämfört med i fjol kommer vi att träna lite hårdare under seriespelet.

Gabriella Ludvigsson är tillbaka i laget. Din kommentar?

- Jag är jätteglad att hon börjat spela med oss igen, vi har saknat henne. Dels bidrar hon med så mycket både på och vid sidan av planen, dels så är hon åldersmässigt mitt emellan "oss gamlingar" och de yngsta tjejerna i laget, något som kan vara nog så viktigt.

Fakta

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons