Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi måste börja jobba"

Annons

Centerforwarden Andreas Johansson, som även spelat i landslaget i år, känner en stor oro över att laget ligger under slutspelsstrecket.

-Alla inom laget trodde att vi skulle ligga högt i tabellen i år. Vi har ett jäkla bra lag på papperet. Men det är nog dags att släppa den tanken och börja om från grunden, säger han besviket.

-Vi tycks ha glömt hur vi tog oss till slutspel ifjol. Då slet alla häcken av sig i matcherna. Jag vet inte... Vi kanske tror att vi är bättre än vi är.

-Utan hårt jobb vinner du inte en match, inte ens mot bottenlagen, säger Andreas Johansson.

Vad behöver ni jobba med?

-Vi har dåligt anfallsspel tycker jag. Vi har dåligt tryck i anfallszonen och gör inte många mål i spel fem mot fem. Det beror på att vi inte har någon fart på bollen.

-Nu kämpade vi i alla fall, så det är väl lite positivt. Vi har ryckt upp oss lite och alla jobbar lite hårdare, men det är inte jättebra.

Igår var Johansson i hetluften i första perioden. Först blev han utvisad, sedan kvitterade han till 1-1, och mot slutet av perioden fick han sin andra utvisning.

-Det var Henrik (Söderkvist) som snodde bollen från en av deras försvarare. Jag stod helt ren framför målet och behövde bara peta in den, så det var Henriks mål helt och hållet.

-Och utvisningarna. Ja, jag vet inte. Som vanligt tycker jag inte det är någon utvisning. Inte deras utvisningar heller egentligen, kanske en utvisning var i matchen skulle varit lagom.

-De tar alldeles för enkla utvisningar. Jag börjar bli less på det här, säger Johansson.

Trots Falulagets interna hopp trodde nog de flesta att Warberg skulle köra över Falun. Det gjorde de också, i alla fall under en avgörande treminutersperiod i andra perioden:

12.06, 2-1.

13.38, 3-1.

14.37, 4-1.

-När vi sedan drog på oss en onödig utvisning och de fick göra 5-1 i slutet av andra perioden var matchen givetvis punkterad, konstaterar tränaren Patrik Bäck.

-Men sedan kommer vi ut i tredje perioden och gör en riktigt bra avslutning. Vi får inte heller glömma att vi möter ett fruktansvärt bra lag. Utan att överdriva kan jag säga att det här var det bästa lag vi mött hittills i år.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons