Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi får inte ett öre i bidrag"

Annons

- I samband med prestationen påstår kommunrevisiorerna att innebandy, bandy och friidrott får marknadsföringsbidrag av kommunen.

- Men det är inte sant, säger Björn.

- Vi i Falu IK friidrott får faktiskt inte ett enda öre i bidrag. Därför känns det så trist att läsa att vi skulle få det. Det enda vi har är en halvfärdig idrottsplats som aldrig tycks bli färdig.

Lindgrens irritation är märkbar:

- Jag förstår inte var uppgiften om att vi i Falu IK skulle få det där bidraget kommer i från.

Björn pekar på att hans klubb ändå har Faluns två mest lys- kraftiga idrottsambassadörer i dag i Susanna och Jenny Kallur.

- Om tjejerna har några egna avtal med kommunen har jag däremot ingen aning om. Men när det sägs friidrott måste det väl handla om klubben.

Lindgren är också besviken på att Lugnets friidrottsanläggning inte färdigsställs så att klubben kan arrangera några tävlingar.

- Vi har som sagt två högklassiga friidrottare, men kan inte arrangera en tävling så att de får visa upp sig på hemmaplan. Jag misstänker att Sanna och Jenny hinner sluta innan vi eventuellt får den chansen.

Det som sätter stopp för att ansöka om mästerskap eller GP-tävlingar är att det inte finns ett läktartak.

- Och att söka tävlingar handlar om en framförhållning på ett antal år.

- Det vore naturligtvis en dröm att få 175000 kronor i ett antal år i marknadsföringsbidrag som tydligen IBF Falun får, det skulle vi i Falu IK inte tacka nej till. Men sanningen är som sagt att vi får noll kronor i dag. Vi har kanske inte skrikit tillräckligt högt.

- Var kommunrevisorerna fått friidrott i från vet jag inte, men det är i alla fall inte från Falu IK, säger Björn Lindgren.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons