Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi bör fixa det här kvalet"

Annons

Tanken var att säsongen skulle varit över nu.

Men på grund av förlusten mot Tibro i sista seriematchen tvingas Borlänges handbollsherrar till två kvalmatcher för att försöka klara kontraktet i division 1.

- Själv hade jag trott att någonstans mellan 20 och 25 poäng skulle ha räckt för nytt kontrakt.

- Vi tog 28 och tvingas ändå kvala. Det visar i vilken osedvanligt tuff division 1-grupp vi spelat, säger tränare Hans-Martin Isberg inför det kval mot Silwing/Troja som förestår och som börjar i morgon, söndag, med bortamatch.

Hans-Martin är försiktig optimist inför den matchen.

- Våra motståndare kom trea i sin division 2-serie och skulle därigenom inte tagit sig till kval. Men eftersom Skogås, som tog andraplatsen, är ett farmarlag får man inte spela i ettan, vilket alltså gjorde att S/T fick ta kvalplatsen istället.

- Och skam vore det väl om inte vi, som tagit 28 "pinnar" i ettan, skulle klara ett lag som placerat sig som trea i en division 2-serie. Vi bör fixa det här kvalet, säger "HM".

Men han kastar för säkerhets skull in en Brask-lapp:

- Kval är kval, det finns alltid vissa risker i ett sådant.

Två orosmoment finns inför mötena med Silwing/Troja:

Erik Axelsson har haft problem med en ljumske och inte kunnat gå för fullt, och Kim Stenberg har stukat en handled, men eftersom det handlar om vänsterarmen hoppas man Kim ska kunna spela utan nämnvärda bekymmer.

- Sen har vi ju haft både "Micke" Mattsson och Johan Parmbäck i träning med Drott.

- För mig var det självklart att de båda skulle få åka ner och visa upp sig. Besöket i Halmstad blir med säkerhet en extra kick för de båda. Till nytta för oss i de här kvalmatcherna, tippar Hans-Martin.

Returen spelas först lördagen den 17 april, en sak som upprört de inblandade lagen.

- Vi har klagat på det här och förbundet har lovat bättring till nästa år. Man skyller på påskhelgen, men det finns ingenting som säger att vi inte kunnat klara av det här på en vecka eller till och med ännu snabbare, menar Isberg.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons