Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi blev bortdömda"

Annons

Eftersnacket i Moras omklädningsrum i Skellefteå Isstadion kom i stort sett att bara handla om en sak:

Spelarnas kritik mot domare Christer Lärking.

Synd, för det var en match som var värd så mycket mer.

- Vi spelade strålande hela matchen. Det är utvisningarna som gör att vi tappar i andra perioden, vi är ju en man mindre hela vägen, säger Anders Nilsson, som, med starkt jobb i sarghörnet, själv låg bakom Moras 0-1 i första perioden.

- Men det hjälper ju föga nu...

Situationen som alla pratade om inträffade med 43 sekunder kvar av matchen.

Bengt Höglund hade lämnat Moramålet halvminuten tidigare, när Håkan Bogg, efter tung Morapress mot målvakten Sean Gauthier, skickade in en puck som tog på en Skellefteåback och gick i mål.

Mora jublade för 3-3.

Men Christer Lärking dömde bort målet för att Nilsson stod i målgården.

- Tvivelaktigt, sa tränaren Harald Lückner.

Bortdömde Nilsson gick på ännu hårdare:

- Lärking kan inte ha sett hela situationen. Det står en spelare i Skellefteå och cross-checkar mig och om det är någon som stör målvakten så är det han.

Men du har ju skridskon inne i målgården?

- Kanske det, men jag stör inte målvakten. Helt horribelt. Det känns för jävligt, som vi blev bortdömda. Sen säger han att vi ska titta på videon, men det är det ju folk som har gjort. Det är han som inte har sett situationen. När det är så lite tid kvar, hårt och tufft framför målvakten, inte fan dömer man så då.

Det var inte nog med det bortdömda kvitteringsmålet.

Anders Nilsson hade synpunkter även på 1-1-målet, som Pär Mikaelsson fick stå och slå in mitt framför mål, mellan Adam Andersson och Tomas Ring.

- Det var också i målgården, han står ju i Bengt (Höglund, målvakt).

- Och sedan får vi utvisningar hela tiden som är tveksamma, sådana som vi har åkt på hela säsongen. Inte blåser han när Skellefteå är sex man på isen, vilket hände flera gånger, säger Nilsson.

Men faktum är att Leksand ju fick ett mål bortdömt för spelare i målgården, när laget ledde med 2-1 i Mora för en dryg vecka sedan.

- Vi hade marginalerna med oss senast, det hade vi inte nu, konstaterade tränaren Harald Lückner, som trots den ödesdigra förlusten inte gett upp hoppet om en elitserieplats.

Tidningen försökte i går kväll få tag på domare Lärking, men fann i domarnas omklädningsrum bara linjemännen Jan Sandström och Klas Nilsson.

Lärking?

- Han har stuckit.

Mer läsning

Annons