Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vet inte så mycket om den ryska ligan"

/

Annons

Masarnas ordförande är även snabb och nämner att hans uttalanden inte stämmer exakt, så som det framkommer i en artikel tidigare i Aftonbladet om det hot som klubbar i Sverige kan tänkas stå inför om ryska speedwaylag försöker locka över de största stjärnorna. Bland annat nämner han där att ett lönetak borde införas i den svenska speedwayen.

- Vi vet som sagt fortfarande väldigt lite om den ryska ligan. Det handlar mycket om rykten i nuläget. Det viktiga är framöver är att komma överrens om matchdagar med den ryska ligan. En överenskommelse som vi redan har till den engelska och polska ligan, vilket gör att våra världsförare kan köra för sina klubblag i elitserien, säger Lars-Åke Carlsson.?

Masarnas elitserieförare och ryssen Emil Sajfutdinov kör i dag för det ryska laget Mega Lada Togliatti. I samma lag kör även australiensaren och Piraternas Ryan Sullivan. Han är en av den svenska elitseriens duktiga världsförare.

- Vad jag hört från den ryska ligan och det har jag hört från en mekaniker till Emil Sajfutdinov, så är det höga löner till de utländska förarna, men de ryska förarna har inte alls samma förmåner, säger Masarnas lagledare Andreas Engh, som inte även han svårt att ha någon konkret bild av hur den ryska ligan är för närvarande.

Mer läsning

Annons