Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem vinner - och vem försvinner?

Annons

En seger mot Skellefteå i kväll kan i princip säkra en plats i kvalserien, men blir det i stället förlust kan det stora poängförsprånget, som MIK haft ett tag, vara ett minne blott.

- Det är jämnt och tufft, precis som det ska vara. Det kan väl ändå inte vara någon som innan Superallsvenskan trott att vi skulle säkra en plats i kvalserien med tre omgångar kvar, säger Moratränaren Harald Lückner dramatiken.

Serieledande Mora har inför kvällens omgång en till synes betryggande ledning med fyra poäng ner till tvåan Skellefteå. Närmast under strecket jagar AIK och Hammarby, fem poäng efter.

Det är nio poäng kvar att spela om och av de fyra topplagen har Mora det klart tuffaste programmet. Skellefteå hemma, följs av bortamatch mot Bofors på söndag. I sista omgången, nästa onsdag, tar sig Mora an ett AIK i storform.

Hammarby har på papperet det klart lättaste programmet kvar, då man har kvar att möta redan avsågade Oskarshamn och Västerås samt Bofors.

- Det är synd att Oskarshamn och Västerås är avhängda. Det mesta tyder på att det blir lätta poäng att hämta och det är tråkigt att det inte är spänning i varje match, menar Lückner.

Mora är under ordinarie tid obesegrat i de sex senaste matcherna, och har inte förlorat sedan den 21 januari (3-5 borta mot Skellefteå).

Men målmässigt har laget haft det lite tyngre på slutet och "bara" gjort sju mål på de fyra senaste matcherna. Å andra sidan har man bara släppt in fem...

- Nu får vi möta den stora seriefavoriten i en ren seriefinal. Vi har allt i egna händer och det behövs två segrar till, så varför inte ta en redan mot Skellefteå, säger Harald Lückner.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons