Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem tar över skidförbundet?

Annons

- Det hela har gått snabbt, men till årsskiftet hoppas jag vi ska ha klart med hans ersättare. Just nu finns inga aktuella namn till tjänsten, säger Carl Eric Ståhlberg, skidförbundets ordförande.

- Under oktober kommer jag att lämna min tjänst på förbundet. Jag har haft fyra bra år där, så det känns lite vemodigt att sluta. Men jag kunde inte säga nej till erbjudandet jag fick från Skistar, säger Mats Årjes.

Skidförbundets ordförande - Carl Eric Ståhlberg - är nöjd med jobbet som Mats gjort.

- Han har gjort betydande insatser i samband med såväl vår omorganisation och flytt till Falun, som inte minst i arbetet med att rekonstruera förbundets ekonomi och arbetet med att få större skidevenemang till Sverige.

- När Mats nu går vidare till andra utmanande uppgifter, fortfarande inom "skidvärlden", är jag den förste att önska honom lycka till.

Att tjänsten ska tillsättas är redan klart. Arbetet att hitta hans ersättare kommer att påbörjas omedelbart.

- Vi i styrelsen ska träffas och sedan börjar arbetet att hitta en lämplig ersättare. Senast till årsskiftet ska det hela vara klart. Några månader kan vi hanka oss fram utan en förbundsdirektör, säger Ståhlberg.

Ser då Mats Årjes själv någon lämplig ersättare för att tillsätta posten?

- Jag har inte ens funderat på det, och vill inte heller vara med och påverka vem min ersättare ska bli. Det är upp till skidförbundet att lösa den saken, slutar Årjes.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons