Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem av de tre får vakta målet?

Annons

Kihlstedt är högaktuell för EM-kvalet mot Ungern på Ferenc Puskas-Stadion på onsdag kväll. Andreas Isaksson tränade visserligen på matcharenan på måndagskvällen, men är inte helt kvitt sträckningen i ljumsken han ådrog sig under lägret i Göteborg.

Därför avbröt Eddie Gustafsson Moldes träningsläger i Lyngby i helgen, packade snabbt om och satt med resten av gänget på det chartrade planet till Budapest.

Och två målvakter blev tre.

- En ren säkerhetsåtgärd. Bättre att ha med en extra spelare med en gång än att behöva kalla ned någon sent, säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

Men den som kan sina svenska landslagsbasar, vet att de inte är mycket för gambling.

I synnerhet inte om det handlar om en målvakt.

Säg så här:

Isaksson lämnar klartecken, får förtroendet, varpå ljumsken protesterar halvvägs in i första halvlek och han måste halta ut. Det vill ingen se. Allra minst en (i det här fallet två) förbundskapten.

Ett målvaktsbyte stör alltid taktiska ritningar.

- Även om ''Isak'' är frisk, tycker jag att jag har en god chans att få spela, säger Kihlstedt.

Han känner sig stark och i form igen efter höstens och vinterns alla operationer (tumme, knä och öga) och oroas inte över att IFK Norrköpings förre målvakt, ungraren Balazs Raboczki, tillfälligt (?) manövrerat ut honom i FC Köpenhamn.

- Varför får du fråga Hasse Backe (tränaren) om, säger Magnus.

I väntan på ett friskhetsintyg från Isaksson och den medicinska staben, samt av konkurrensskäl, håller förbundskaptenerna dörren öppen in i det sista för både Isaksson och Kihlstedt.

- Andreas och han (Kihlstedt) har gjort väldigt många bra träningar och båda är i bra form. Det är lite svårare den här gången att bestämma vem som ska stå, säger Tommy Söderberg.

Magnus Kihlstedt, 31 för en dryg månad sedan, debuterade i landslaget mot USA i Orlando i januari 1998. Sedan gick han in i skuggan bakom Magnus Hedman.

Den han varit lång och det är inte ofta han lämnat den.

För efter trippen till Florida har det bara blivit elva landskamper till - och samtliga av den vänskapliga sorten. I kval- och slutspelstider har bänken varit hans boning. (TT)

TT

Mer läsning

Annons