Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem är Harri Rindell?

Annons

Vilken Harri, frågar nog sig många.

Namnet är tämligen okänt, i alla fall på våra breddgrader.

De senaste säsongerna har han varit assisterande tränare åt Hannu Aravirta i Helsingfors IFK. Men den 51-årige finländaren har flera både spelar- och tränaruppdrag bakom sig, både i Finland och Sverige.

Som spelare i Sverige har Harri representerat Karlskrona, HV 71, Huddinge och Vallentuna. Dessutom har han gjort två B-landskamper för Finland som spelare.

I Vallentuna och Sundsvall har han varit verksam som tränare.

Nu är han alltså tillbaka i Sverige och Mora.

- Det här känns fint, och jag är jättenöjd att vara elitserietränare i Mora, menade Harri.

Varför en finsk tränare, klubbdirektör Jan Simons?

- Svensk eller finsk spelar ingen roll. Vi var ute efter den kompetens som Harri besitter.

Tanken för Harri Rindell var att fortsätta jobba inom IFK Helsingfors. Men när Jan Simons vill ha honom som tränare i Mora hamnade saken i ett annat läge.

- Jag frågade styrelsen i IFK Helsingfors om det var okej att jag tog den här chansen att bli elittränare i Mora. På den vägen är det, säger Harri.

Svensk hockey har inte Harri Rindell följt speciellt mycket de senaste åren.

- Nej, det har jag inte. Men jag ska skaffa mig information under sommaren, titta på videofilmer från matcherna i elitserien, säger han.

Kommer du att plocka med några finländska spelare till Mora?

- Den frågan får jag inte svara på. Klart att jag känner många finska spelare. Men vi har haft både tjecker och slovaker i Finland också, säger Harri och ler hemlighetsfullt.

Om det blir några förändringar i Moras spel återstår att se.

- Jag vill se mycket energi i laget, och att spelarna vågar göra saker på isen. Publiken som ser oss skall se att det här laget har gett allt när det går hem från matcherna, säger Harri Rindell.

Harri kommer att flytta till Mora så fort som möjligt. Men familjen, fru och en dotter, lämnar hemma i Helsingfors.

- Ja, jag kommer att pendla en hel del, avslutar Mora IK:s nye tränare.

På spelarfronten är det klart att Tomas Skogs återvänder hem till Mora från Nyköping, dit han varit utlånad. Klart är också att lagkaptenen Magnus Sandberg skrivit på för ytterligare en säsong.

Och lagkapten Sandberg är nöjd med tränarvalet, och med sitt kontrakt.

- Det känns skönt att det är klart med kontraktet. När det gäller Harri har vi bara träffat honom en halvtimme. Men vad jag hört ska han vara lite lik Harald Lückner i sitt sätt. Sedan har han varit med länge och vet vad det handlar om. För nu gäller det att vi utvecklas ett steg till, säger Magnus Sandberg.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons