Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vehanen visade vägen

Annons

Petri Vehanen har hållit nollan tre gånger den här säsongen. Men lördagens match mot Linköping rankar han som den bästa han gjort.

- Det här var min bästa match. Linköping hade stundtals en otrolig press på oss, och jag var inte precis sysslolös, säger Vehanen till TT.

Trots den starka hemmapressen dröjde det ända fram till 16. 21 i andra perioden innan Linköping lyckades överlista Petri Vehanen.

Och när Jussi Tarvainen slog in 2-0 strax före pausvilan såg Mora ut som ett slaget lag.

Men som så många gånger tidigare tog Moralaget sig samman.

Teemu Elomo reducerade i början av tredje perioden, och med 3.32 kvar av matchen smällde Mikael Simons in kvitteringen.

Förlängningen blev mållös. Men Mora hade en bra chans att plocka åt sig bonuspoängen.

- Ross Lupaschuk var nära på vår enda chans i förlängningen. Men det hade kanske varit för mycket, säger Harri Rindell och tillägger:

- Vi var otroligt tillbakatryckta när de gjorde 2-0. Men vi sa i pausen att får vi bara ett mål kan matchbilden ändras. Vi kämpade som fan i tredje perioden. Vi ville inte sluta sista matchen före uppehållet med en dålig period. Att vi fick 2-2 känns otroligt fint, menar Harri Rindell.

Moratränarna och spelarna kan nu gå till det två veckor långa uppehållet med vissheten att man befinner sig på ganska fast slutspelsmark.

Hur kommer ni att utnyttja uppehållet?

- Det blir träning, men i stort sett bara ett pass om dagen. Det kommer att bli fyspass, ispass och löpträning, säger Harri Rindell, som kan blicka tillbaka på de 30 elitserieomgångar som spelats sedan han kom till Mora med en nöjd blick.

- Jag är riktigt nöjd med killarnas moral, hur de krigat i stort i varje match. Att de orkat ladda om i match efter match, säger Harri.

Det förra uppehållet, i november, menar Harri var bra för hans lag. Då fick man chansen att träna riktigt hårt.

- Vi har höjt standarden efter det uppehållet. Vi behövde träna hårt, och laget började ta form. Vi kom ju med ett nästan helt nytt lag till den här säsongen, säger Harri väl medveten om att det inte går att slå sig till ro.

- Vi måste fortsätta att vara ödmjuka. En procents kaxighet och allt det här kan vara förstört, menar Harri.

Om vi blickar framåt mot de 20 omgångar som återstår. Vad säger du då, Harri?

- Vi måste jobba på som vi gjort, tro på det vi gör.

Skulle du vilja ha in någon ny spelare?

- I så fall en spelskicklig center som gör många mål. Men det är bara ett önsketänkande. Det går heller inte bara plocka in nya spelare. Killarna i laget måste också känna trygghet, säger Harri Rindell som också har lite annat att se fram mot, Kortvasan.

- I dag (läs i går) ska jag ut prova skidorna. Men det lugnt för jag är lite förkyld.

LINKÖPING-MORA 2-2 (0-0, 2-0, 0-2, 0-0)

Andra perioden: 1-0 (16.21) Johan Lindström (Tony Mårtensson, Mikko Luoma) spel fem mot tre, 2-0 (19.29) Jussi Tarvainen (Mikko Peltola) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-1 (3.05) Teemu Elomo (Ross Lupaschuk) spel fem mot fyra, 2-2 (16.28) Mikael Simons (Teemu Elomo) spel fem mot fyra.

Skott: 45-14 (13-6, 18-3, 12-5, 2-0).

Utvisningar, Linköping: Andreas Holmqvist 2, Jussi Tarvainen 2, Fredrik Ekwall 2, Andreas Oihl 2. Mora: Magnus Sandberg 2, Anders Bastiansen 2, Jarno Kultanen 2, Kalle Kerman 2, Peter Smrek 2, Jonathan Granström 2, Teemu Elomo 2, Ross Lupaschuk 2.

Domare: Peter Eriksson, Bromma.

Publik: 6 513.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons