Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VB-talanger sökes

/
  • Talangjakt. Tränarna som ska få fler talanger att fortsätta spela fotboll, från vänster Roland Persson, Torbjörn Hellström, Mikael Blomberg och Jan Karlqvist.

Annons

Det som Torbjörn Hellström pratar om handlar om att samla regionens 15-16 åriga fotbollstalanger och tillsammans med vanlig träning visa dem andra sidor av fotbollen.

- Att vara fotbollstalang handlar inte bara om att skjuta hårt och dribbla med bollen, det handlar lika mycket om det mentala och viljan arbeta för något. Det är bland annat det som vi vill lyfta fram, säger Hellström.

Lite förenklat kan man säga att bakgrunden till talangträffen är att flera ungdomsspelare slutar spela fotboll när de märker att de inte tar plats i A-lagen direkt efter juniorsejouren.

- Om trenden fortsätter finns en risk att alla lagen inte kommer att ha tillräckligt många seniorspelare. Det upplevs redan nu lite som ett problem.

Rent praktiskt kommer det till en början att handla om tre träningsdagar i juli.

- Den 23 juli kommer vi att träna på Åvallen i Nyhammar och därefter (24 och 25 juli) kommer vi att flytta oss in till Ludvika. Då kommer träningarna att vara antingen på Björkliden eller på Räfsnäs, säger Hellström.

- Det är fritt fram för talanger från alla klubbar i regionen, inte bara från de tre som är representerade. Det handlar inte om att titta på vilka spelare som ska knytas till LFK utan det handlar om att få fram talanger som kan fylla upp de egna leden, poängterar Hellström.

Tränarna som står bakom talanglägret är förutom Torbjörn Hellström, Janne Karlqvist från Östansbo IS, Roland Persson och Mikael Blomgren från Nyhammars IF.

- Gruppen som arbetar med detta är inte statisk utan vi ser gärna att fler representanter från andra klubbar kommer med.

Det är inte bara lokalt som detta fått respons även Dalarnas fotbollsförbund ser positivt på projektet.

Mer läsning

Annons