Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vatten stoppade Tomas

Annons

- Det känns lite olustigt. Vi har en egen leverantör av bensin och det har aldrig varit fel på den förut och vi tankar ju efter varje heat, konstaterade Tomas besviket.

Sabotage?

- Jag vill inte spekulera eller tro något sådant. Men jag vet inte hur vattnet kommit in i bensinen. Vi har skickat bensin på analys och hoppas få svar nästa vecka.

Helgen slutade i moll för Tomas som annars var mer än nöjd med vad som hänt fram till det sista heatet.

I fredags var han snabbast under testerna och i den första finalen på söndagen var han trea.

- Jag var trea med god chans att ta de två framför mig. Men man måste tänka sig för och inte göra något överilat. Det är ju så tight mellan heaten om något händer.

Tredjeplatsen gav honom en femteplats i startuppställningen till det andra heatet. Men under uppvärmningsvarvet gick bilen bara några hundra meter. Sedan lade den av med bogsering in i depån som följd.

- Vi såg att det sprutade vitt och tömde tanken. Jag försökte starta från depån men då lade bilen av en gång till, berättade Tomas.

- Jag kände att jag hade chansen att ta heatet. Efter helgen vet jag i alla fall att vi är snabbast.

Det här innebär att Tomas tappade många viktiga poäng i kampen om slutsegern. Fredrik Ekblom och Janne ""Flash"" Nilsson har ryckt i toppen genom att de tog var sin seger och andraplats under helgen.

- Men sådan är racingen. I och för sig får vi ju räkna bort de två sämsta tävlingarna på slutet. Men det är synd att de tävlingarna ska komma så här i början.

Tobias Johansson från Avesta var femma i söndagens första final. Det följde han upp med en tredjeplats i den andra finalen.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons