Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vasaloppsgeneralen nöjd

Annons

- Ja, det var inte helt fel Andrus Veerpalu tog OS-guld, säger vasaloppsgeneralen Rolf Hammar.

Orsaken till Hammars glädje är förstås den att Andrus Veerpalu är anmäld till Vasaloppet.

Estland har som bekant redan en seger i Vasaloppet genom Raul Olle som vann 2000.

Raul Olle kommer även i år till starten i Berga by, och med sig har han färske olympiamästaren på 15 kilometer, Andrus Veerpalu.

- Att Veerpalu är anmäld höjer statusen inte bara på loppet utan även i massmedia. Vårt önskescenario är en blandning av långloppseliten och de stora stjärnorna. Hoppas bara Veerpalu håller sig frisk och kommer. Men det vet man inte förrän den 3 mars, säger Hammar.

Intresset för Vasaloppet bland våra elitåkare har minskat de senaste åren. Det snackas i dag väldigt lite Vasaloppet inom gruppen elitåkare. Därför kan man förstå att Rolf Hammar är nöjd med att ha Andrus Veerpalus namn i startlistan.

- Jag pratade med Henrik Eriksson och han tyckte det var kul att estländaren är anmäld. Henrik menade att det är utmaning att få slå en olympisk guldmedaljör, säger Hammar.

Vasaloppsgeneralen Rolf Hammar menar att de måste få till ett trendbrott, att Vasaloppet ska bli intressant för elitåkarna igen.

- Stora skidnamn som Björn Dählie, Vegard Ulvang, Oddvar Brå, Torgny Mogren med flera har åkt Vasaloppet. Nu måste vi jobba för att få hit dagens stora skidåkare, menar Hammar.

- Men de ska inte tro att det bara är att ställa ut skidorna. Det krävs mycket förberedelse för att åka Vasaloppet, avslutar Rolf Hammar.

Återstår att se om ytterligare någon OS-medaljör dyker på startplatsen i Berga by söndagen den 3 mars.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons