Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vartiainen visade upp sig

/
  • Meriterad. Den finländska landslagsforwarden, Anna Vartiainen, var den mest namnkunniga spelaren som visade upp när IBF Falun arrangerade vårens andra testmatch.

Annons

För fyra veckor sedan arrangerade IBF Falun den första testmatchen, där i första hand yngre spelare visade upp sig.

I går var det dags för de mer etablerade spelarna att försöka imponera på IBF-ledningen.

Och Kimmy Dalbjer, en av de värvningsansvariga i IBF, imponerades av ett flertal av de 15 inbjudna spelarna.

- Vi kommer att erbjuda många av spelarna kontrakt, men framför allt är det sju av tjejerna vi kommer att jobba lite extra hårt för att knyta till klubben, säger Kimmy.

De sju spelarna som imponerade mest på Kimmy Dalbjer var, förutom Anna Vartiainen, även Moa Vieweg och Karin Hallberg från Karlstad, Jessica Storm och Malin Sydner från Kumla, Linn Eriksson från Västerås samt Susanne Riutta från Forsby.

Men det fanns också en tjej från farmarlaget, IBF Falun Ungdom, som spelade testmatchen och imponerade stort på Kimmy Dalbjer.

- Johanna Holmbom är ruggigt bra trots att hon bara är 16 år och om du frågar mig så ser jag henne gärna hos oss nästa säsong, säger Kimmy.

Holmbom är back och det är en bristvara på spelarmarknaden. Av de sju spelarna som IBF Falun kommer att jobba extra hårt för att få hit är bara en, Jessica Ström, back.

- Men vi har ytterligare tre backar, Eva Didriksson i Endre och Mia Karjalainen och Jenni Morottaja från det finländska U19-landslaget, som vi varit i kontakt med, säger Kimmy.

Anna Vartiainen, som är nybliven finsk mästare och om drygt en vecka inleder sin tredje VM-turnering, kommer att spela i Sverige nästa säsong.

- Och efter VM kommer jag att bestämma mig för var jag ska spela. Förutom Falun kommer jag även att snacka med KAIS Mora, Rönnby och eventuellt också Pixbo. Men som det känns i dag så lutar det åt Falun eller Rönnby.

Mer läsning

Annons