Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vart tog spelet vägen, Brage?

Annons

Till slut kom i alla fall det mål som publiken väntade på, i 81:a minuten, då måltjuven Tomas Andersson skarvnickade ett fint inlägg från Johan Johansson förbi Per Fahlman i Bragemålet fram till det 1-0 som blev slutresultatet.

- Ja, vad ska man säga?

- Vår orutin kom i dagen i den här matchen, helt klart.

- För egentligen var vi spelmässigt inte underlägsna. Däremot fysiskt. Enköping vann ju nästan varenda närkamp, inte minst på mittfältet och då får man sånt tryck som man fick under andra halvlek, menar Lasse Ericson, Bragetränaren.

Vilken erkände att hemmalaget skapade tillräckligt för att vinna den här matchen.

- Visst. Enköping är ett tungt lag att möta, men jag tycker ändå att vi skulle kunnat vara med bättre än vad vi var i andra halvlek.

- Men så är det, vi har inte den rutin som krävs, killarna gör det ofta för svårt för sig och det håller inte, konstaterar Bragetränaren.

Någon större fotboll bjöds annars inte. I alla fall inte av Brage, där tveksamhet i både försvars-och anfallsspel bäddade för åtskilliga farligheter för hemmalaget.

11-2 i hörnstatistiken talar sitt tydliga språk vilket av lagen som dominerade i chansväg i den här matchen.

Lägg därtill några riktigt "svettiga" räddningar av Per Fahlman så står det klart att det rättvisa i resultatet knappast kan diskuteras.

- Nu får vi försöka hitta tillbaka till det spel vi hade under våren. En hemmaseger mot Västerås på söndag skulle sitta väldigt fint hos killarna skulle jag tro, säger Lasse Ericson.

I Brage är Per Fahlman nämnd. Han kan absolut inte lastas för nederlaget och detsamma kan sägas om mittbackarna Mikael Karlsson och Jonatan Lundevall, som kom ifrån uppgiften med klart godkänt.

Men sedan?

Jörgen Sundström jagade och jagade men fick inga riktiga bollar att jobba med.

Och kantspelet, det som Lasse Ericson gett högsta prioritet, lyste nästan helt med sin frånvaro.

Helt klart är också att laget efter den stabila start man fick via 4-1-segern i Eskilstuna tappat det mesta av det man visade då.

Inte minst mentalt.

Tveksamhet präglar laget för tillfället, den saken är klar.

Och fotboll handlar ju till stor del om att våga.

Och att vilja vara med där det händer.

I går såg man inte mycket av det, tyvärr.


ENKÖPING-BRAGE

1-0 (0-0)

Målen: 1-0 (81) Tomas Andersson

Gula kort, Brage: Mikael Karlsson.

Domare: Lars Olsson, Umeå.

Publik: 665.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons