Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värmlänningar och Sören tog segrarna i Rättvik

Annons

Det var två fyraåringar som stod för "pöjkarnas" vinster.

Först ut Magnus Jakobsson som visste vad han hade att åka med bakom Arum Sacha. Trots att han hela vägen hade den otacksamma uppgiften att trava som förstahäst i andraspår, kunde han sträcka nosen först till en knapp målfotoseger.

"Micke" Anderssons Ty ville inte vara sämre. Han hade inte startat på nästan nio månader och formen var minst sagt dunkel. Nu visade han framfötterna rejält. Nästan hela sista varvet travade han i tredjespår och hade inga som helst problem att avgöra till enkel seger. Den här insatsen lovade absolut mera.

Det börjar nästan bli tjatigt nu, men Sören Eriksson fortsätter att dominera på dalabanorna. I går slog han till med hela fyra segrar! Två av hästarna tränades av Bollnäskollegan Kristina Hansson. Först visade Hairy Mary att segern senast på Romme inte var någon tillfällighet. Hon rundande fältet till plättlätt seger och fjolårsformen verkar vara tillbaka.

Det avslutande loppet vann sedan Giant Stardom utan bekymmer.

V5-spelet avrundades med att Eriksson dirigerade tillställningen med Dala Husby-hästen Bara Bra.

Göran Nils Johansson sköter den dagliga träningen, men allt som oftast anlitar han Sören som tömförare. Med framgång såklart.

Den fjärde segern tog han med treåriga Darna Corleone efter ledning hela vägen. Snacka om att Eriksson är i storform!

Nu laddar travfolket i Dalarna för den stundande topphelgen på Romme. Trav både fredag och lördag, med V75 och E3-finaler. Det ni!

PATRIK ANDERSSON

Mer läsning

Annons