Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värmlänningar i topp i moraskytte

/
  • Slutsegrare. Arvikas Anders Brolund klättrade från en sjätteplats i liggande till totalsegrare i Triangeln. När han i helgen deltar i sportskytte-EM i Spanien hoppas han på fler framgångar.  Foto: Jörgen Wåger

Annons

- Förra helgen vann Stefan över mig i Arvika och nu var det min tur att vinna, berättar Anders.

I tisdagens liggande fick Triangels totalsegrare nöja sig med en sjätteplats.

- Jag fick bra poäng fram till finalen, men sedan gick det sämre. Men efter två dagars skjutande, så var det bra, konstaterar Brolund.

Arvikakillen har tävlat många gånger i Mora, men aldrig tidigare fått ställa sig överst på pallen.

- Jag var tvåa någon gång på 80-talet, efter OS-mästaren Jonas Edman. Sedan har jag ytterligare några pallplatser, men det här var min första seger. En riktig höjdare, menar Anders.

Stefan Ahlesved berättade efter segern i liggande att han brukar ha lite svårt i ställning. Segern i Arvika visade dock att han även behärskar det, men den här gången räckte det inte ända fram. Två poäng skiljde det upp till kompisen Anders.

- Det var lite stolpe ut i dag, men jag sköt ändå ganska bra. Efter två dagars tävlande är jag väldigt nöjd, säger totaltvåan Ahlesved.

Som närmast var Stefan en poäng efter Anders.

- Men jag fick åttor och det har man inte råd med. Anders tog ett par åttor i början och sedan förstod jag att tiorna skulle komma för honom.

Till helgen väntar ett större äventyr för kompisarna från Arvika, sportskytte-EM i Spanien. Där har framför allt Brolund stora förhoppningar om att lyckas.

- I Europacupen nyligen tog jag silver och brons. Jag hoppas även på en individuell medalj i EM, men det är i lag vi har störst chans, menar slutsegraren i Mora.

I nationellt skytte är Triangeln den största tävlingen efter SM.

- Vi åker hit varje år, berättar en av alla de närmare 200 skyttar som besökte Sandängarnas skjutbana.

Det är också gräddan av Sveriges skyttar som kommer hit. Dalaskyttarna hade det tufft i elitfinalen och bäst lyckades Mora SKG:s Linda Strand med en sjundeplats i totalen.

- Jag har pluggat i Umeå de senaste åren och det har ju inte blivit så mycket skytte då. Nu är jag klar uppe i Umeå och hoppas få mer tid att skjuta.

Hon inledde med att bli 13:e i liggande, men klättrade alltså en hel del placeringar dag två.

- Det är alltid roligt att skjuta final och med tanke på att jag inte hunnit träna så mycket får jag vara nöjd, säger Linda.

Mer läsning

Annons