Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsmästaren har kommandot

Annons

Idre 3-dagars andra etapp var en kortdistans etapp för elitlöparna, där även Malungs Lars Åkerman nu fanns med på start.

Lars Åkerman missade den inledande etappen och har därför inget att göra med slutstriden. Men på den andra etappen tog han direkt ledningen.

Stora Tunas Erik Sundberg plockade sedan kontrollerna perfekt och ledde fram till den åttonde kontrollen. Där kom Åkerman tillbaka och det var först vid den tionde kontrollen som Mattias Karlsson kunde passera den förre särnakillen.

Några små missar av Mattias på slutet bjöd på spänning in i mål, men han kunde hålla undan för Lars Åkerman och Erik Sundberg.

Leksands Johan Nordlund slutade fyra, men behåller andra platsen i sammandraget.

I H-18 elit klättrade Kvarnsvedens Gustaf Goth rejält och vann etappen, men trots andraplatsen i sammandraget är han långt efter ledande Tim Björkman.

Noterbart är ändå att Goths tid var dryga minuten bättre än segraren i H-20 elit, trots att de båda klasserna hade samma bana.

I D-20 elit kan det bli en spurtuppgörelse mellan Kåres Eva Tiselius, som vann tisdagens kortdistans före Hanna brus från Smedjebacken.

I sammandraget skiljer det bara 49 sekunder mellan de båda dalatjejerna.

Idre 3-dagars avslutas i dag med jaktstart.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons