Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världsmästarback till IBF Falun

Annons

I går blev det också klart att forwarden Mikael Lundin vänder hem till Falun efter tre säsongers proffsspel med schweiziska UHC Uster.

Brottman är en av Sveriges främsta innebandybackar genom tiderna och han har bland annat fyra SM-guld och två VM-guld på meritlistan.

34-årige Brottman är fostrad i Balrog och har bortsett från en sejour i Warberg representerat moderklubben genom hela karriären.

Förra säsongen spelade inte Brottman utan fungerade som assisterande tränare i Balrog.

- Brottman är ett supertillskott att hålla i när det blåser. Jag ser heller inga nackdelar med att han inte spelade senaste säsongen. Det kan snarare vara en fördel för honom att fått vila och kanske bli mer taggad, säger IBF-tränaren Mika Packalén.

Hur vill du beskriva Brottman som spelare?

- En speldirigent från backplats. Han har legat bakom säkert 70 procent av Balrogs mål, säger Packalén.

Med Brottmans underskrift på kontraktet har IBF Falun sex klara nyförvärv och tre av dessa har hämtats i Balrog.

Truppen består i dagsläget av 20 spelare och lär inte bli mycket större.

- "Papu" Sintonen blir förstemålvakt och i första läget fyller vi på med någon juniormålvakt. Skulle det krisa sig så finns ju Andreas Olsson i stan.

- När det gäller Joakim Bäckström på backisdan ser det lite mörkare ut och på forwardssidan saknar jag bara en tvåvägsspelare, en typ som Fredrik Altelind och Christian Wagneryd, säger Packalén.

Mikael Lundin har varit en pålitlig poängplockare under alla sina säsonger i Uster och den gångna säsongen bokfördes han exempelvis för 26 mål och nio assists på 18 matcher.

- Mikael är en spelintelligent spelare som gör sina poäng varje säsong. Han har mognat under sin tid i Schweiz och det ska bli spännande att se honom i Elitserien, säger Mats "Polo" Johansson, assisterande tränare i IBF Falun.

Nästa helg kör IBF-herrarna igång säsongen med fystester i friidrottshallen och då ska i stort sett hela truppen finnas på plats.

ANDERS NORIN THOMAS LIND

Mer läsning

Annons