Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Varje krona viktig"

Annons

Enligt fotbollförbundets regler ska det vara sämst noll. Annars blir det kompromisslöst degradering.

- Vi har jobbat under veckan med den plan som vi ska skicka in och hoppas att licensnämnden godtar den. I så fall har vi hela året på oss att komma tillrätta med finanserna, säger ordförande Peter Evertsson.

Han tror klubben, vad som än händer, går en tuff säsong tillmötes.

- Varje krona är viktig. Det bästa vore om vi kunde klara ut den här affären snarast möjligt så vi kan koncentrera oss på fotbollen i stället.

Om Brage kommer att överklaga länsrättens dom för några veckor sen är oklart.

- Vi får se. Nu jobbar vi i första hand för att få till en för licensnämnden godtagbar plan för hur vi ska åtgärda det här.

På licensnämnden ser man allvarligt på de skuldtyngda klubbarnas inlagor på måndag.

Förutom Brage är det Örgryte och Örebro i allsvenskan och Enköping och Falkenberg i superettan.

- Vi tar beslut den 27 april om vi godkänner de handlingsplaner som gjorts. De som godkänns har sedan året ut på sig att klara ut problemen, säger licensnämndens ordförande Khenneth Tallinge.

Han betonar dock att man kommer att kräva realistiska planer.

- Godkänner vi inte en plan så hamnar klubben på vår bevakningslista. Det innebär att vi kräver in en kontrollbalansräkning den 30 juni. Duger inte den flyttas klubben ner en division i seriesystemet till nästa säsong.

Skulle en klubb klara första granskningen, det vill säga den plan som upprättats, blir nästa steg en kontroll av bokslutet vid årsskiftet 2004/2005.

- Är det egna kapitalet inte på plus då så blir det en ny kontrollbalans den 30 juni 2005 och så vidare, förklarar Khenneth Tallinger.

När det gäller Brage ser Tallinger inte några förmildrande omständigheter när det gäller skattedomen.

- Den brottslighet länsrätten fastställt i sin dom är inte av den art som kan påverka vår bedömning. Hade det varit tal om förskingring eller liknande från någon enskild person hade läget varit ett annat.

- Men nu har ju klubben tagit beslutet om handläggandet och då finns inga förmildrande omständigheter, förklarar Tallinger.

En spännande månad väntar Brage.

Inte bara på det sportsliga planet.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons