Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargarna friades

Annons

-Är det sant. Fick de inget straff. Då är det ju fritt fram för oss att ställa upp med ett lag som överskrider taksnittet, säger Masarnas lagledare Hans-Erik Andersson när han får reda på beslutet via tidningen.

Disciplinnämnden har tagit hänsyn till Vargarnas situation, där tre förare med högt personligt poängsnitt har varit skadade samtidigt.

Detta är dock inte hela sanningen enligt Andersson.

-Nej, det handlar ju också om att de har skrivit kontrakt med Jason Crump för bara sex matcher. Då måste man ju se till att ha någon ersättare av samma kaliber i de matcher som han inte kör.

Vad hade ett lämpligt straff varit?

-Det kan inte jag svara på, men någon form av tillrättavisning skulle Vargarna naturligtvis ha fått, menar Andersson.

Hur tycker du att Vargarna skulle ha gjort?

-Jag vet inte. Det är ju synd att de inte får ta in nya förare under säsongen. I England får man ju låna in förare när det behövs.

Även när Masarna mötte Vargarna bröt Norrköpingslaget mot reglerna av samma anledning.

- Då markerade vi tydligt vad vi tyckte. Man får tycka vad man vill om regeln, men finns den så ska den väl följas.

Det är inte bara Vargarna som har brutit mot regeln om golvsnitt. I den senaste omgången körde också Indianerna och Kaparna med lag som inte nådde upp till golvsnittet.

Allvarligt talat, inte kommer ni väl att ställa upp med ett lag som överskrider taksnittet med hänvisning till att Vargarna inte fick något straff?

-Nej, så dumma kanske vi inte är, men man är nästan lite sugen på att köra med Simon Stead och Gary Havelock som reserver i slutspelet, säger Andersson.

Tycker du att snittregeln bör finnas kvar?

-Nej, bort med den. Kör snittfritt och maximera antalet utlänningar till två per lag. Och tvinga alla lag att ha svenska förare på plats sex och sju, säger Andersson.

Jan Alkebring är inte bara domare i elitserien. Han är även ordförande i tävlingssektionen. I gårdagens Aftonbladet krävde Kaparnas starke man, Tommy Rander, att Alkebring skulle lämna sin plats som ordförande.

-Alla vill ha bort Alkebring. Han är för klent begåvad för att styra i viktiga frågor, sade Rander.

Hans-Erik Andersson väljer att inte kommentera Randers utspel.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons