Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Våra chanser är större"

Annons

Men i höstas var han tillbaka.

Uppdraget: Att ta Björklöven tillbaka till elitserien.

- Vi har en modern arena, vi kan satsa. Frågan är inte om Björklöven går upp i elitserien - utan när, säger Randy och fortsätter:

- Målet den här säsongen är att vi ska ta oss till kvalserien. Sedan får vi se om det blir via en direktplats i superallsvenskan, eller om vi måste play-off-spela för det.

Efter halvåret i HV 71 for Randy hem till Kanada och jobbade. De senaste två åren har han jobbat i Japan för landets hockeyförbund.

Varför blev det Sverige igen?

- Jag hade några bra år i Japan och vill gärna återvända dit i framtiden. Men det är inte lätt att bo där med familjen och småbarn, det blev avgörande. Min fru är från Sverige och tryggheten är en helt annan här, säger Randy.

- Sedan kändes det intressant att komma till Björklöven, som har en helt nybyggd arena med bastu, loger och allt annat som måste inrymmas i en toppmodern arena. Klubben har ekonomin under kontroll, siktar mot elitserien, har en bra grundstomme i laget och allt det här attraherade mig.

- Jag skulle vilja säga att Björklövens chanser att lyckas framöver är större än Leksands, säger Randy. Frispråkig som alltid.

Björklöven och Leksand, som i kväll möts i nya Umeå Arena, pekades inför seriestarten ut som de två lag som skulle placera sig etta och tvåa i superallsvenskan, och därmed direktkvalificera sig för kvalserien.

Men Björklöven åkte på en knäpp på näsan mot Bofors i onsdags, stryk borta med 6-4.

- Vi ledde med 3-2, skotten med 21-13 inför den sista perioden och hade kontroll på det hela. I sista gjorde de fyra mål på sju skott, tufft men lärorikt. Vi kan förlora också, men kommer bara att bli bättre och bättre ju längre serien går, säger Randy.

Förutom jobbet som tränare/ sportansvarig i Björklöven fungerar Randy som scout för NHL-laget Columbus och han kommer också att coacha Kanada, tillsammans med Wayne Fleming, under VM i Sverige.

- Det går bra att kombinera, inga problem.

Om du skulle plocka fram fyra spelare som betyder extra mycket för ditt lag. Vilka skulle det bli?

- Alexander Beliavski, Greg Parks, Maurice och Francois Rozenthal. Beliavski är superallsvenskans bäste spelare, inget snack om den saken.

Inför superallsvenskan plockades även Steve Potvin till klubben, men han har varit magsjuk och missat de inledande matcherna.

- Han kommer att bli en stor tillgång för oss. Men jag har många intressanta spelare i laget. Backen Magnus Österby, som jag hade i Mora och handplockade från Rögle, har varit mycket bra. Han har tränat med MoDo också.

Hur kommer matchbilden att se ut i kväll?

- Vi kommer att föra matchen och ha hand om pucken mest. Leksand kommer att försöka kontra snabbt mot oss. Men vi vinner: 4-3 i sudden.

Slutord från Randy.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons