Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var körs SM?

Annons

Förbundet menar att Sollerö IF sagt ja till att arrangera mästerskapet. Solleröloppsorganisationen är av en annan uppfattning.

- Vi vill ha allt på papper innan vi kan säga ja, säger Solleröloppets tävlingsledare Leif Resar.

Och det inplanerade möte mellan parterna ställdes in i elfte timmen, då förbundets tävlingsansvarige Johnny Pettersson meddelade att förbundet inte skulle komma.

Att avbokningen kom sent, och sättet det meddelades, irriterar Sollerödelegationen.

- Av en ren slump kollade jag min dator. Då upptäckte jag mejlet från Johnny Pettersson. Han kunde åtminstone ha ringt mig, säger Solleröloppets tävlingsledare Leif Resar.

- Nej, jag har inte ringt Leif. Jag har ett jobb att sköta också. Att vi inte kunde komma beror på att vi har sjukdomar på mitt jobb, säger Johnny Pettersson.

Svenska Cykelförbundet är så säkra på att Sollerö IF kommer att arrangera SM att man lagt in mästerskapet i tävlingsprogrammet på hemsidan. Men fortfarande finns frågetecken att räta ut, framför allt när det gäller det ekonomiska.

Cykelförbundet har gått med på att höja anmälningsavgiften för att Sollerö IF skulle få en större del av kakan. Men det räcker inte, menar soldfolket.

- Vi ville även höja avgiften i seniorklassen. Men förbundet sa nej till en höjning, säger Leif Resar.

Ett annat alternativ som lagts fram för att hjälpa till med den ekonomiska biten är att förbundet tar kostnaden för målkameran och högtalaranläggningen. Men även där har det blivit nej.

Hur går ni vidare nu?

- Vi får väl planera in ett nytt möte med förbundet, säger Resar.

Men den stora frågan är. Vad händer om inte förbundet och Sollerö IF kommer överens?

- Backar Sollerö IF ur har vi en backup-arrangör. Då kör vi på annat ställe, var är hemligt, men vid samma tidpunkt, midsommarhelgen, säger Johnny Pettersson.

I så fall skulle SM kollidera med Solleröloppet och Soldvarvi. En krock som skulle bli till stor skada för bägge arrangemangen.

Är ni från förbundet beredda att "offra" Solleröloppet?

- Inget är heligt, säger Pettersson.

Nu kommer man från Solleröhåll att jobba vidare med målsättningen att den ekonomiska biten ska lösa sig, och att man ska kunna genomföra ett tredje SM på Sollerön.

- Jag ser gärna att Sollerön tar SM, avslutar Johnny Pettersson.

En annan som vill ha SM på Sollerön är VM-fyran Marcus Ljungqvist.

- Självklart ska SM gå på Sollerön i midsommarhelgen. De har bästa banan och bästa organisationen tillsammans med Scandinavien Open. Ingen tävling i Sverige kan konkurrera med Solleröloppets bana, säger Marcus.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons