Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väntan över för Falu BS

Annons

Efter en jobbig, men också givande försäsong, var det äntligen dags för BS-spelarna att äntra isen.

BS försäsongsträning har i år haft ett något annorlunda upplägg. Träningen har fokuserats mer på styrka och explosivitet.

- Vi har alltid varit bra tränade, konditionsmässigt sett, men vi har i stället saknat den rätta styrkan och explosiviteten.

- Därför har vi lagt upp försäsongen på ett litet annorlunda sätt. Vi har till exempel tränat Body Combat, där man tränar boxning och kickboxning. Vi har även tränat spinning, berättar Stefan.

Falu BS kör för tillfället sju pass tillsammans i veckan. Utöver det är det individuell träning som gäller.

I år är truppen märkbart föryngrad. De båda nyförvärven Martin Sandell och Johan Brodin, är 21 respektive 19 år. Att jämföra med de som lämnat truppen: "åldermannen" Anders "Ante" Johansson, 38, och Danne Hjelm, 33. Det ger en föryngring på 31 år.

- Det är stor skillnad. Anders och Danne var ju två av våra viktigaste spelare, men vi begär inte att Martin och Johan ska gå in och ersätta dem fullt ut, menar Stefan.

- Men vi vet att de har stor potential, och får de det att stämma så kan det bli en rolig säsong.

- Vi har även lyft upp ett par juniorer så att de ska få känna på hetluften. Det är bra för útvecklingen, säger Stefan.

Som ser ljust på vad som komma skall.

- Det ser lovande ut. Ta bara en sån som Erik Sundin. Han hade ju en kanonsäsong i fjol som rookie. I år är han mycket starkare fysiskt sett, så honom förväntar jag mig mycket av, poängterar Pherson.

- Vår målsättning är att vi absolut inte ska vara sämre än förra året. Tvärtom, vi både hoppas och tror på en bättre säsong, säger Stefan.

Och de nya ansiktena, Martin Sandell, från Motala, och Johan Brodin, från Sandviken, verkar ha smält in bra i gänget.

- Det känns väldigt bra. Blir roligt att prova på något nytt. BS är ju en bra klubb, och jag har som målsättning och ta en ordinarie plats, säger Johan Brodin.

Det andra nyförvärvet, Martin Sandell, som är bror med Patrik som spelar i Hammarby, har ett par säsonger bakom sig från tiden i Motala.

- Jag var sugen på att prova något nytt. Det var smickrande när BS hörde av sig, så jag behövde ingen längre betänketid, säger Martin och tillägger.

- Skönt att gå på is. Min målsättning inför säsongen är självklart att ta en plats.

ANDERS GRANLUND

Mer läsning

Annons