Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väntade segrare på blöt inledningsetapp

Annons

Det blev favoritsegrar när årets tredagars-tävling inleddes på Idre fjäll.

De landslagsmeriterade löparna Anette Granstedt, Hakarps-pojkarna och Peter Öberg, Hällen var i en klass för sig själva i de två elitklasserna.

Bakom Peter sprang dock Leksands Anders Dahlin in på en fin andra placering.

Det var blött, till och med mycket blött för löparna. Det i kombination med att elitbanorna var mycket svåra i den mycket detaljrika terrängen.

Tävlingen gick i samma område som en av deltävlingarna vid fjolårets världscup i orientering i Idre.

I herrarnas elitklass hade Anders Dahlin följa-John läge på Peter Öberg, men Peter öppnade starkt och drygade under den första halvan av loppet hela tiden ut sitt försprång.

På väg till den sjätte kontrollen fick dock Dahlin chansen att nå ikapp, då Peter Öberg bommade bort sig ganska ordentligt. Men Öberg kunde ändå hålla undan och i mål var han två och en halv minut före Dahlin.

- Segerresultaten var de man kunde förvänta sig.

- Både Anette och Peter ska vara bäst och de tar den här veckan som träning inför resten av säsongen, konstaterar förbundskaptenen Göran Andersson de inledande resultaten.

I herrarnas elitklass sprang Malungs engelsman Stephen Palmer in som femma, men med siktet på att ta en plats i den brittiska VM-truppen så småningom.

I H-18 elit blev det dubbelt Dalarna i topp genom Hedemoras Anders Håkansson, åtta sekunder före Kvarnsvedens Gustaf Goth.

I dag får orienterarnas fötter vila medan ben och mage får jobba desto mer. Det blir då premiär på Idre fjäll för Mountainbike orientering.

- Vi har tagit fram speciella kartor och ordnat tre banor fördelade på sju klasser, förklarar Kart-Bosse Lindwall det nya greppet.

På start kommer då Sveriges bäste mountainbikeorienterare att finnas men också hela svenska skid-o landslaget som just nu är på träningsläger på Idre fjäll.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons