Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väntade cupmästare

Annons

Visst kan man förstå Ornäsdamerna som hade 9-2 från första matchen att gå på. Men så dålig fart framåt ska det ändå inte behöva vara från ett elitlag.

Det var egentligen bara 20 minuter i andra halvlek som Ornäs tog i ordentligt.

- När vi bara ger 80-90 procent i situationerna så kan det bli så här. Det är det lilla extra som ger resultat, säger Ornästränaren Roger Lundin.

Gustafs tränare Per Lindstedt var självklart mer nöjd med sina tjejer.

- Det var så här vi hoppades kunna spela i den första finalen också. Men visst lyfte vi oss rejält. Vi missade också en straff och hade mycket väl kunnat få oavgjort, säger han.

När Anna Backlund fint framspelad av Petra Larsson och Malin Persson gjorde 1-0 efter drygt nio minuter trodde de flesta att Ornäs skulle ta en ny storseger. Men de fick fel.

Ulrika Freby kontrade in kvitteringen bara fyra minuter senare och den första halvleken var jämn.

Minuten före halvtidsvilan slog Gustafs sin första handikappstraff. Helena Sjögren som satte båda straffarna i första matchen slog bollen stolpe ut, men Ornäsmålvakten Maria Wahlström hade tagit bollen om den gått på rätt sida om stolpen.

I den andra halvlekens inledning ryckte Ornäs upp sig. Johanna Waaker och Malin Persson såg till att det snart stod 4-1. Då slutade Ornäs att spela igen.

Gabriella Edin utnyttjade Gustafs andra handikappstraff och slog in 4-2 på kraft och Madde Jonsson reducerade ytterligare efter en hörna.

Efter det hade båda lagen några chanser och det hade kunnat sluta hur som helst.

- Vi gjorde ändå en uppryckning i andra halvlek, och Gustafs gjorde en mycket bättre match än senast. De krympte ytorna centralt, men vi har inget att skylla på. Vi hade det bästa laget, säger Roger Lundin.

Det roligaste med matchen var att se att återväxten inom dalafotbollen är tryggad. Sara Damberg och Kicki Forsberg (-86) och Sara Sissala (-88) var bra i Gustafs, där dock hela laget förtjänar beröm.

Petra Larsson (-88) var tillsammans med Malin Persson Ornäs bästa spelare.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons