Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väntad bortaförlust

Annons

- Men det är klart, vi borde ha haft betydligt fler set med oss, tillade han.

Det var endast Anna Berglund som lyckades lura hemmalaget på ett set. Det tog hon i sin första match för dagen mot Susanna Wigow, den svenska mästarinnan.

Anna vann första setet med 11-8 men sedan tog Susanna tre raka set.

- Men Anna hade 10-7 i det fjärde setet. Hade hon lyckats hålla det hade det femte kunnat gå hur som helst konstaterade "Kiben".

Anna gav också Ärtemarks etta Zhang Fang en match, i alla fall i två set. I det första setet i den matchen hade Anna fyra setbollar innan hemmaspelaren kunde gå fram till setvinst med 16-14. Jämnt också i det andra som Anna förlorade med 10-12. Sedan orkade Anna inte i det tredje där hon bara lyckades ta ett poäng.

Även Cai Ning stretade emot bra i sina två matcher. I sin första mot Zhang Fang hade hon ledningen i alla tre seten. I de två första med 9-8 och i det tredje med 9-7. Hermmakinesiskan lyckades dock vända till seger i tre raka set.

- Då kändes 3-0 lite för mycket, sade "Kiben".

I och med att hemmalaget dominerade så stort fick aldrig Malin Kindgren och Katarina Larsson chansen att spela sina andrasinglar. De mötte övermäktigt motstånd i form av Sara Rohdin och kinesiskan Zhang Yan. Zhang Yan gjorde debut i årets elitserie. Tidigare har Kristin Backman spelat vid Ärtemarks andrabord.

- Och det var ju typiskt att hon skulle spela sin första match just mot oss, tyckte "Kiben".

Nu gör elitserien juluppehåll och då blir det gott om tid för träning för LBTK-damerna.

- Våra viktiga matcher kommer efter nyår och då ska vi vara väl förberedda.

De matcher "Kiben" då närmast tänker på är de mot Malmö och Lectus, lag som LBTK tidigare besegrat och som det måste ha efter sig i tabellen om det ska bli slutspel fram i vår.

Lectus fick i går kväll stryk av Spårvägen med 1-6. Malmö förlorade med 0-6 mot Trelleborg.

Till sist kan vi notera att Ärtemarks skicklighet vid pingisbordet inte alls hade någon motsvarighet vid datorn. Från och med förra omgången ska matcherna i damernas elitserie finnas live på bordtennisförbundets hemsida. I går kväll var rapporteringen från hallen i Bengtsfors stendöd. Däremot gick det utmärkt att följa kvällens två övriga matcher framför datorn.

ÄRTEMARK-LÅNGSHYTTAN 6-0

Zhang Fang-Cai Ning 11-9, 11-9, 12-10, Zhang Yan-Malin Kindgren 11-6, 11-3, 11-2, Susanne Wigow-Anna Berglund 8-11, 11-7, 11-7, 12-10, Sara Rohdin-Katarina Larsson 11-8, 11-4, 11-7, Fang-Berglund 16-14, 12-10, 11-1, Wigow-Cai Ning 11-9, 11-8, 11-9.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons