Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänligt brödramöte

Annons

0-5 slutade matchen, bakom de siffrorna ligger i mångt och mycket den Borlängefostrade femma LIF-coachen Christer Olsson plockat ihop inför den här föreställningen.

När femklövern Elias Granath, Magnus Hedlund, Mattias Ritola, Gabriel Karlsson och Jens Bergenström fanns på isen hade nämligen hemmalaget stora problem i egen zon vågar vi påstå.

Fyra av de fem målen blev det för de fem och lyckosammast var Jens Bergenström, som efter sju års bortovaro från rinken där allting började för sisådär 18-20 år sen, nu var tillbaka igen.

Tre mål och en assist, tillika pris som matchens lirare, blev skörden för 26-åringen den här kvällen.

-Riktigt, riktigt kul. Och skönt inför julfirandet hela familjen ska ha uppe i Lofsdalen.

-Jag hade fått ett rent helvete, tippar jag, om jag varit på den förlorande sidan i dag, ler "Jensa".

Och sneglar lite efter lillbrorsan Henrik, som ju spelar kvar i Borlänge fortfarande.

-Jag tycker han var duktig i dag, Henrik, i alla fall. Ett skott i ribban och ett avslut räddat på mållinjen är ett bra facit tycker jag, berömmer storebror.

Annars var det ett Leksand helt utan utlänningar som spelade i går. Och hemvävt värre förstås eftersom matchens femma alla kategorier var den med idel Borlängefostrat folk i.

Leksand var förstås ändå det bättre laget. Tempostarkare framför allt men också tekniskt sett steget före. Hemmalaget stod dock upp riktigt, riktigt bra hela tiden och hade i alla fall en handfull väldigt "heta" tillfällen.

-Sisådär 5-2 hade nog bättre speglat matchen, menar också hemmatränare Uffe Hall.

BJARNE SOLUM MATTIAS NÄÄS

Mer läsning

Annons