Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänder Leksand ryggen

Annons

Att fortsätta utvecklingen i elit-serien var viktigare när han till sist bestämde sig.

Vem som ska ta över i Leksand nu är inte klart.

- Men det finns ett alternativ klart, sa Leksands sportchef Mikael Lundström på presskonferensen i fredags.

Är det alternativet Lundströms danske landslagsmålvakt Peter Hirsch?

Redan för en månad sedan skrev vi om Lekands intresse för Hirsch med erfarenheter från Modo och Malmö och som i år spelat i Nordsjälland.

- Det finns ännu inga konkreta förhandlingar mellan Peter Hirsch och Leksand, men det finns intresse i Leksand för Peter Hirsch. Det kan jag bekräfta, sa hans agent Gunnar Svensson i slutet av mars.

Under säsongen som gick var Johan Backlund Leksands bäste spelare. Han vann bland annat Dalarnas Tidningars stjärnliga överlägset.

Han spelade 32 av de 50 elit- seriematcherna och hade en total räddningsprocent på 91,49.

Men trots sin egen starka säsong är det naturligtvis ett tungt år i Leksand han nu kan sum- mera innan flyttbilen till Sunds-vall går:

- Vi hade en riktigt tung säsong Vi fick ju en mardrömsstart och sedan lyckades vi aldrig hämta in försprånget till övriga lag.

Om sin nya klubb säger han:

- När jag spelat mot dem har jag alltid upplevt Timrå IK som ett lag med oerhört hög lagmoral. Ett hårt arbetande lag där alla kämpar för varandra, ett härligt go i laget.

Om sig själv som målvakt:

- Jag är hyfsat allround, har försökt utveckla allting de senaste åren. Jag är ganska storväxt och det försöker jag dra nytta av.

Med Backlund har Timrå just nu tre målvakter. Men sportchefen Kent Norberg säger:

- Hur vi löser det får vi se framöver. Johan är landets mest lovande målvakt. Han var yngst av förstamålvakterna i eitserien den gångna säsongen. Vi är mycket glada och nöjda med att vi lyckats knyta honom till oss, säger Norberg till klubbens hemsida.

Fakta

HANS DAHL

Mer läsning

Annons