Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våmhus tappade i slutet

Annons

u Våmhus hade en pinne med sig, när det återstod femton minuter av matchen mot topplaget Avesta.

Men tillslut fick hemmalaget Avesta hål på Våmhus och kunde gå ifrån och vinna med 3-0 (0-0) i fotbollfyran.

- Vi har absolut inte marginalerna på vår sida, säger en besviken Per-Arne "Pirro" Backsell. Spelmässigt var det en jämn match och vi hade chans på en poäng, men i slutet av matchen rinner en av deras anfallare igenom och gör mål.

Första halvlek blev en spelmässigt jämn historia. Våmhus spelade efter sina resurser och med två ordinarie borta.

Laget inriktade sig på ett försvarspel, med en del vassa kontringar som innebar att laget inte skulle tappa för mycket folk bakåt i lagdelarna.

Våmhus skapade en del halvchanser, men det var Avesta som hade första kanonläget i den inledande halvleken. Laget hade ett stolpskott efter 25 minutersspel och tio minuter senare var det Våmhus tur att få till det framför mål.

Våmhusjunioren Pär Lindh blev helt ren framför Avestamålet, men tyvärr sköt han bollen rätt i ansiktet på Avestamålvakten och målchansen gled ut i sanden.

Efter halvtidspausen var det Avesta som tog kommandot på planen och de var hela tiden ett orosmoment för Våmhus backlinje.

- Avesta är ett bollskickligt lag och det hade onekligen blivit en bonuspoäng, om vi lyckat få oavgjort mot dem, säger Pirro.

Men tyvärr var det Avesta som tillslut lyckades överlista Våmhus försvarlinje, även om en del Våmhusspelare hävdade att det var offside på deras ledningsmål i 75:e minuten.

Efter målet försökte Våmhus flytta upp sitt spel för att nå en kvittering och det innebar att laget öppnade sig bakåt.

En situation som Avesta utnyttjade och kunde i slut minuterna av matchen, utöka sin ledning och vinna med 3-0.

- Vi har som sagt inte marginalerna på vår sida, men kommer att fortsätta kämpa i de sex matcher som är kvar av serien, för att försöka hänga kvar i fyran, säger Pirro, som ser fram emot deras nästa match på lördag mot Tunabro.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons