Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vallat för skidfest i Malung

Annons

För Malungs IF skidor är det här andra året av ett treårigt åtagande som arrangör av Kalle Ankas riksfinaler.

Förra året brottades arrangörerna med snöbrist och det var riktig kris innan arrangemanget kom igång.

I år finns det snö i sådant överflöd att man tvingas skrapa bort all nysnö som vräkt ned den senaste tiden för att komma ned till ett fast och fint underlag.

- Inga problem med snötillgången således. Nu håller vi tummarna för att kylan inte ska bli ett problem för tävlingarna, suckar de luttrade skidarrangörerna i Malung.

Om allt går enligt planerna ska finalerna inledas på fredag med distanstävlingarna över 3,3 kilometer i fyra klasser, flickor och pojkar, 13 och 14 år.

På lördagen blir det en hektisk dag med två tävlingar för de fyra klasserna. Det börjar med sprintloppen över 300 meter och fortsätter med skicross 350 meter på en bana med tekniska svårig-heter.

Finaldagarna avslutas med söndagens stafetter. Det blir då tre olika stafetter: Lång 2 kilometer, kort 1 kilometer och skicross 350 meter. Varje lag består av fyra medlemmar och det ska vara två flickor och två pojkar, dessutom ska två av dem vara 13 och två 14 år.

Även om det koras en rad individuella segrare och lagvinnare så är tävlingen i första hand en kamp mellan de olika distrikten.

Nästan samtliga skiddistrikt i Sverige, utom de allra sydligaste, kommer till finalerna. Dalarna brukar dominera tävlingarna i de här åldersgrupperna och väntas göra så även i år.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons