Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välförtjänt Victory!

Annons

- Det stod och vägde mot Stig H:s häst (Ebbes Arnie L.J.), men jag var aldrig orolig eftersom jag vet att Smashing Victory alltid gör sitt, berättade Olle Goop.

Men den värdefulla triumfen satt hårt åt. Smashing Victory fick bestämma i ledningen i låg fart. Första varvet passerades efter i sammanhanget billiga 1.19. Ut på sista långsidan trissades farten upp.

Ebbes Arnie L.J. tryckte på och såg ut att koppla greppet mitt på upploppet. Men ack vad vi bedrog oss. Smashing Victory tryckte in en pollett till och avvisade Ebbes Arnie L.J. ettriga attack, när nästa hot dök upp i tredjespår. För ute i banan flög Malabar Circle Ås/Torbjörn Jansson fram i tredjespår. Smashing Victory sträckte på sig föredömligt och höll undan med en hals till godo på Malabar Circle Ås.

Sista 800 avverkades i underkant av 1.11. En topprestation av fjolårets derbyfavorit Smashing Victory. Och vad ska man säga om Malabar Circle Ås vassa 1.10 sista 800 från tredje par utvändigt. Vi kan i alla fall vara överens om att mycket bättre än så här kan knappast travsport vara.

- Smashing Victory är en speciell favorithäst. Han är en lekfull och positiv individ och har han tagit loppet bra, startar vi nog i Oslo Grand Grand Prix om två helger, berättade Olle vidare.

Ett lopp kanske även Svante Båths träning Malabar Circle Ås dyker upp i och i så fall garanterat revanschsugen.

Gårdagens triumf i Femåringseliten var Olle Goops tredje i sammanhanget. Krista Sidney vann 1987 och Lass Zefyr 1999. Gårdagens seger var värd 100 000 kronor.

Fortsättning följer...

I kuskligan är det tätt värre. Kajsa Frick återtog ledningen efter tredje raka segern med amatörtränade Gävlehästen Chazzi i V5-3. En viktig seger eftersom Chazzi höll undan till målfotoseger före bra avslutande Twigs Lindsey/Torbjörn Jansson. För just Jansson hade ledningen i kuskligan innan gårdagens tävlingar.

- Torbjörn gratulerade till segern efter mål. Chazzi är jättefin för dagen och han är bra nu, berömde Kajsa som även tyckte att det var skönt att åter vara i ledningen av kuskligan.

Men hon är det bara på fler andraplatser än antagonisten Torbjörn Jansson.

Båda har tio segrar, tätt åtföljda av Jorma Kontio på nio segrar och bakom den trion skuggar Leif Witasp på åtta segrar.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons