Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vädret orsakade problem

Annons

Regnet öste ner under morgonen och resulterade i ett en timmes långt avbrott; något som förvisso kanske störde rytmen, men åtminstone gav lite skydd mot vädret.

- Det var ganska skönt att komma in en stund.

Motvinden på de långa par 4-hålen gjorde dem ännu svårare och Mimmi Hjorth fick bogey på hål ett, tre, fem, åtta och tretton.

Prognoserna säger mer regn i dag, vilket kommer att ge liknande förutsättningar igen.

- Det gäller att göra så få misstag som möjligt bara och hålla i spelet.

Bäst av svenskorna ligger Sophie Gustafson. Med tre slag under par ligger hon ett slag efter ledande Jeong Jang från Korea.

- Jag gillar nog att spela i det här vädret mer än vad de andra gör, sade hon.

När dagen var slut visade det sig att hennes tre slag under par räckte till en andraplats, ett slag efter ledaren Jeong Jang, Sydkorea.

- Det gick bra i dag, det gäller bara att inte göra så stora misstag och att försöka hålla bollen i spel. Det lyckades jag med, sade Gustafson till TT.

Lotta Neumann (preliminärt delad fyra, ett slag under par) hade värmepåsar i fickorna och doppade händerna i en varm balja vatten under regnuppehållet medan Linda Wessberg (delad sjua) smet in i ett litet skjul under regnuppehållet och värmde sig med hjälp av en handtork.

- Jag har spelat i snö och hagel på träning, men det här var det värsta i sådan här stora sammanhang. Hade jag spelat dåligt hade det varit otroligt tråkigt att spela, men nu när det gick bra så ser man det mer som en utmaning, sade hon.

Även amatören Louise Stahle tog sig in bland de allra bästa, tack vare en 74-rond (ett över par).

Annika Sörenstam slutade också på 74, och då hon gick ut redan vid 07.30 på morgonen stördes hon av regnet under hela ronden.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons