Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad dystert, Kent

Annons

Tankarna hos en huttrande reporter fladdrade i väg med associationer till dysterhetens kungarockband Kent, just från Eskilstuna. En dyster Kent (Sjöberg) fick nämligen efter en halvtimme lämna matchen, sedan han fått ont i ena hälsenan efter att ensam ha jagat en förlupen boll.

- Jag vet inte riktigt vad som hände. Det är väl så att man är för gammal (35 i år), sade "Kebbe" Sjöberg.

Han ville dock inte ge hoppet om spel redan på onsdag i bortamatchen mot Värmbol, trots att det uppenbart gjorde rejält ont.

- Det känns väl inget vidare, men det behöver inte vara så allvarligt. Hälsenan är inte av men jag lär se till att få den undersökt.

Meningen var att Kent Sjöberg skulle spela mot Värmbol och Strömtorp och därefter åka på semester två veckor, men nu finns det nog risk för en tidigarelagd ofrivillig semester.

Nåväl, när Kent Sjöberg tvingades byta blev det inledningsvis oroligt i Ludvikas försvarsspel.

- Men sedan började vi hitta rätt och det är så typiskt att då kom deras ledningsmål på ett självmål. Synd om Micke, konstaterade LFK-tränaren Lars "Bullen" Björkman efter matchen.

Den Micke som "Bullen" pratade om är nytillskottet Mikael Hansson, som i sin comeback i LFK fick se en egen snedspark gå in i eget mål - på tre minuters övertid i första halvlek...

När sedan LFK i andra halvlek förberedde ett byte med avsikt att få tryck framåt nickade i stället matchens dominant, Claes Andersson, in 2-0 till Eskilstuna Södra. Båda målen kom för övrigt på hörnor.

Men sedan tog LFK över. Med trebackslinje och nyinbytte Fredrik Törnqvist, uppflyttade Per Östlund samt tidigare inbytte Håkan Heldt-Strandberg som vapen framåt fick Ludvika riktigt bra tryck. Någon reducering kom dock aldrig.

- Men vi får se avslutningen på matchen som ett positivt tecken. Vi ger oss inte och visar att vi kan kriga på framåt, sade "Bullen" Björkman.

Sett till hela matchen hade Ludvika de bästa i målvakten Mikael Wiklund, mittfältaren/ mittbacken Cormac Loughran och - återigen - ytterbacken Mikael Karlsson. 16-årige Micke imponerar oerhört, inte minst med att alltid värdera situationerna klokt. Han avvaktar när han ska avvakta, går på hårt när han ska gå på hårt. En jättetalang, helt klart.

LUDVIKA-ESKILSTUNA S

0-2 (0-1)

Målen: 0-1 (45+3) Självmål, 0-2 (58) Claes Andersson.

Hörnor,5-6.

Varningar, Ludvika: 2, Eskilstuna: 1.

Domare: Salko Basic, Örebro.

Publik: 120.

Ludvikas lag: Mikael Wiklund - Erik Persson, Kent Sjöberg (32), Per Östlund, Mikael Karlsson - Jonathan Norberg, Kim Madsen, Cormac Loughran, Mikael Hansson - Mohammed al Kantari, Ahmed Ilmi (61) - Håkan Heldt-Strandberg (32), Fredrik Törnqvist (61).

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons