Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V75 | Uhrberg spår i sista stund

Annons

- Spika Scarlet Knight, gardera Järvsöfaks!

Det rådet ger Thomas Uhrberg inför Esklistunas högintressanta V75-omgång på lördag.

Allt talar för bra utdelning för sju rätt - och det kan löna sig att ta rygg på Uhrberg!

Senast på Jägersro blev det en rad med sex rätt (spickade Bhengaali, Total Rigas vann) och 16 femmor, vilket gav en nettovinst på drygt 5 500 kronor på det billigaste systemet (312 kronor och 50 öre).

- Roligt att få vinna med Magnifik Ås och jag varnade ju kraftigt för att han var alldeles för lågt rankad hos många experter. Att jag missade sju rätt på Bhengaali var inte direkt överraskande, då jag kände att det inte var helt hundra rätt att spika honom, säger Thomas.

Han är denna gång helt säker påp att Scarlet Knight bara vinner.

- Det är galopp emot eller att Scarlet Knight börjar pulla kraftigt i ledningen, men jag tror inte att Etain Royal kan slå en normal Scarlet Knight.

- Ja, han är en favorit i fara. Järvsöfaks vann i SM, men han var inte bra och har han dragit på sig ett virus som sätter ner kapaciteten bara delvis är det tillräckligt mycket för att Santeri Dahlia eller Viesker kan vinna, säger Thomas.

Thomas streckar alla tre, fast vinnartipset är givet: Järvsöfaks!

Här Thomas tankar lopp för lopp:

Avd 1: Not a Spacecase lär laddas hårdare från start denna gång och då tror jag att Peter Ingves sitter i spets hela vägen och därmed ser till att Not a Spacecase tar fjärde raka segern. Ivory Pearl (toppform) och Hilda Zonett (hennes årstid) är givna. Och, det är heltäckt med dessa tre.

Avd 2: Zeus L, King of the Mon och Magic Road är bäst men alla har bakspår. Det är ett tufft utgångsläge. Zeus L är min vinnare. Han är bäst. Roadmaster Clip får ni inte glömma bort. Han är klart bättre än raden och kan vinna.

Avd 3: Scarlet Knight vinner det här loppet 99 gånger av 100. Han är utan tvekan bäst i fältet och distansen är inget problem.

Avd 4: Thrust My Step får segertipset i omgångens svåraste lopp. Här skulle man egentligen behöva helgardera. The Euopean är en 3-åring som klarar sig fint i klassen. Kickdown P. Drew har kanske blivit en något för stor favorit. Han satt fast sist och har hygglig kapacitet. Se upp med Amigo Boy. Han måste definitivt streckas.

Avd 5: Järvsöfaks är en otroligt bra häst och i normal författning vinner han igen, men bakspåret och insatsen senast oroar och därför garderar jag. Santeri Dahlia är 20 meter än Sveriges näst bästa kallblod, så Järvsöfaks har en tuff uppgift. Viesker kan bli segerfarlig i spets.

Avd 6: Ron Gistro vann på 1.12,7 och det är starka papper. Åbys bana är skonsam och bra för hästar, men den är inte rekordsnabb och en segertid under 1.13 är därför imponerande. Han är lika bra bakifrån som i spets, ja han kan faktiskt vinna fråm dödens.

Avd 7: Alfons Crown vinner om han når ledningen, men spåret kan bli en fälla och därför garderar jag. Tyburn Tree är given på sin höga klass och fina form, liksom Viktig och Johnny Walker Brew. Tag the Devil är lite svårplacerad, men han har kapacitet att segra även om utgångsläget är svårt.

Thomas Uhrbergs system

Avd 1: 3 Ivory Pearl, 5 Hilda Zonett, 6 Not a Spacecase. Res: 2-9.

Avd 2: 2 Roadmaster Clip, 5 Bergakungen, 7 Nyby Exet, 8 Zeus L., 9 King of the Mon, 12 Magic Road. Res: 11-4.

Avd 3: 2 Scarlet Knight. Res: 8-3.

Avd 4: 3 Kickdown P.Drew, 4 Thrust My Step, 5 The European, 6 Amigo Boy, 8 Mystic Joyment, 11 Technician. Res: 7-12.

Avd 5: 2 Santeri Dahlia, 8 Viesker, 9 Järvsöfaks. Res: 5-3.

Avd 6: 5 Ron Gistro. Res: 3-1.

Avd 7: 1 Alfons Crown, 3 Viktig, 4 Johnny Walker Brew, 5 Tyburn Tree, 6 Tag the Devil. Res: 2-7.

Systemet är på 1620 rader och kostar 810 kronor. Om man också singelstreckar 6 Amigo Boy i avd. 4 blir det systemet på 270 rader och det kostar 135 kronor.

THOMAS UHRBERG

Mer läsning

Annons