Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V75-seger till Brandt

Annons

- Det bjuds inte så många tillfälle för oss små tränare att starta i V75, och då gäller det verkligen att visa att man duger, konstaterade han med dagens största segersmil på läpparna.

Årets premiäromgång av V75 blev svår, bara två system hittade alla sju vinnare och belönades med drygt 8,5 miljoner kronor.

Kjell Brandt tillhör de mindre tränarna på Solvalla och får allt som oftast stå i skuggan av Stig H Johansson och de andra stortränarna. Han har just nu 18 hästar i träning, lördagens segervapen Distant Thunder är just nu reklamhästen i stallet.

- Det har tagit lång tid att få ordning på honom, det har varit problem att hålla honom fräsch. Jag är tacksam att ägarna har haft tålamod att vänta, säger Brandt efter segern med sin 28-oddsare.

Distant Thunder tillhörde de minst spelade hästarna i loppet, men Brandt själv var smått optimistisk innan tävlingarna.

- Jo, jag tyckte att han var en av de som skulle räknas eftersom han hade visat bra form på slutet. Det stämde också bra med positionerna för oss hela vägen. Det var en härlig känsla att få vinna i V75, säger han. (TT)

Brandt var den ende av segerkuskarna som bjöd på en segergest och på vägen till vinnarcirklarna hade han båda armarna sträckta i luften.

- Det är verkligen skönt att visa att man duger, säger Brandt.

En av de vinnande kupongerna var inlämnad på Sundbyholm. Den kostade 240 kronor och hade två spikar, en av dessa var just Distant Thunder. Den andra var guldvinnaren Egon Lavec. Totalt med sexor och femmor gav kupongen 8 793 226 kronor.

Nöjd Kolgjini

Egon Lavecs seger i gulddivisionen blev enkel. Väl i ledningen fick Lutfi Kolgjini bestämma som han ville, första varvet passerades på måttliga 1.19,1.

- Jag vet väl inte om det var så bra egentligen. När jag skulle köra undan med honom sprang han bara och slirade. Jag trodde att gick mycket fortare än

det gjorde, berättar Kolgjini.

Egon Lavec, som nu hunnit bli sex år, har varit med i kulltoppen sedan han var två år, och Kolgjini som själv äger del i hästen var förstås nöjd efter loppet.

- Han har gjort det bra hela karriären även om han inte har räckt mot de allra bästa. Nu kommer han att åka till Frankrike på måndag. Jag är mycket intresserad att prova honom i monté-loppen (travlopp under sadel). Jag tror att han har stora möjligheter att passa där.

TT

Mer läsning

Annons