Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V/G vann stort i bottenmötet

Annons

"Blomman" har som ansvarig tränare haft en tung säsong med få glädjeämnen. Men i går kunde han som en av få gånger ställa upp med ett ordinarie lag. Och det gav också resultat.

Storsegern till trots var det i sanning ingen stor fotbollsunderhållning som hemmalaget bjöd sin lilla trogna publik på. Att det ändå blev en så klar vinst var mer följden av ett svagt motstånd.

- Det märks att våra spelare har problem med självförtroendet. Inte så konstigt med tanke på hur knackigt det gått i år, sa Thomas Blomberg.

V/G hade flera bra lägen i första halvlek utan att få till det. Lite typiskt att det behövdes en billig straff i slutminuterna för att hemmalaget skulle lyckas i sin måljakt. Roger Nilsson hakades i ett ofarligt läge men domaren följde sin regelbok till punkt och pricka. Lars-Åke Wallenstein satte enkelt straffen i mål.

Naturligtvis ett viktigt V/G-mål, vilket i hög grad också gäller 2-0-målet som Roger Nilsson fick nöjet att slå dit, när bara tre minuter spelats av andra halvlek.

Men V/G satt långt ifrån säkert i sadeln och oron spred sig när Hans Henningsson lyckades reducera för LAIK bara sex minuter senare.

Men det var rutinerade mittfältaren Roger Nilssons kväll på Blötbergets IP. För han skänkte lugnet åter i sina lagkamrater genom att pricka in 3-1 i den 72:a minuten.

Målet sänkte Långshyttan och tog bort den nerv som eventuellt fanns kvar i matchen. Lars-Åke Wallenstein spädde på med ett snyggt långskott invid högra stolpen till 4-1 och pigge inhopparen Jonas Trygg frispelades av Per Forsberg till 5-1.

Segern till trots är V/G:s tabellläge utsatt och det väntar en tuff höstsäsong, vilket också förstås gäller Långshyttans AIK.

LAIK-ledaren Åke Björnstad konstaterade att man hängde med hyggligt i första halvlek men hade inte mycket att skylla på. Trots ordinarie lag räckte man inte till.

Tomas Angelin började som avbytare men var en av V/G:s bästa spelare när han kom in. "Snöret" sög tag i bollen och levererade gång på gång enkla och öppnande passningar. Plus i övrigt till Roger Nilsson liksom till Lars-Åke Wallenstein för dennes andra halvlek.

Om LAIK finns inte mycket positivt att säga. Tomas Ejbrant var pigg och framåt i första halvlek men försvann nästan helt.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons