Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvisningarna fällde Mora IK

Annons

- Vi drar på oss alldeles för många onödiga utvisningar och det förstör hela matchen för oss, kunde Moratränaren Mats Grötting konstatera.

Med drygt sex minuter kvar av matchen såg det dock ut som om MIK:s första hemmaseger i Superallsvenskan skulle bli ett faktum. Håkan Bogg bjöd på ett solonummer och forcerade in 4-3 och glädjen var naturligtvis stor i hemmalaget.

Men den varade bara i fem minuter. Uret hade tickat fram till 18.37 då förre MIK-spelaren Calle Steen lyckades peta in pucken bakom Bengt Höglund i Moramålet.

I samma veva drog Daniel Back på sig en utvisning, som skulle visa sig vara helt avgörande. MIK lyckades klara oavgjort under ordinarie tid i spel fyra mot fem.

Men när förlängningen startade fick Bofors spela fyra mot tre och då tog det bara 15 sekunder innan Näslund kunde ta sig igenom ett passivt hemmaförsvar.

- Jag vet inte vad vi höll på med. Vi gjorde inte alls som vi pratade om innan matchen och drar på oss en massa skit. Alla utvisningar gör att vi tappade fokus på matchen, sa en besviken Grötting.

Som dock var nöjd med inledningen och det hade han all rätt att vara. Om det inte hade varit för målskyttet i vanlig ordning.

- Första femton är mycket bra från vår sida och då hade vi kunnat haft både två, tre eller till och med 4-0.

En puck hamnade bakom duktige Fredrik "Grizzly" Eriksson i Boforsmålet och detta redan efter 52 sekunder. Målskytt var Magnus Sandberg.

Men "ettan" hade faktiskt kunnat kommit ännu tidigare. Mikael Simons var helt ren knappt 20 sekunder innan ledningsmålet, men han lyckades prickskjuta Smidjegravs tak i stället för nättaket i Boforsburen.

Bofors var illa ute i början av matchen och det erkände också gästernas tränare Leif Strömberg.

- Med tanke på de första sju-åtta minuterna, så kom vi lindrigt undan. Då kände man igen Mora från förra året, då de backade hem och satsade på snabba spelvändningar.

Men sedan var det slut på vänligheten från Strömbergs sida.

- I den andra och tredje perioden var vi det hetare laget och för mig är det en gåta att vi inte avgjorde under ordinarie tid, menade Boforstränaren.

Moratränaren var inte helt överens med Strömberg.

- Jag håller med att Bofors vinner rättvist, men det är vi som bjuder in dem i matchen på grund av alla utvisningar. Vi lägger koncentrationen på annat i stället för det som vi tränat på, menade Moratränaren.

Det blev i alla fall en poäng och Mora verkar vara på rätt väg under Gröttings ledning. Men ska det bli fler poäng i Superallsvenskan, gäller det att laget håller sig med fem man på isen.

Hemmalagets bäste denna afton var Ismo Kuoppala. Extra plus också till Michael Henrich, Emil Skoglund och Håkan Bogg. Även Patrik Ross glimtade till ibland med sina dribblingar och öppnande pass.

MORA-BOFORS 4-5 e. förl. (1-0, 2-3, 1-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (00.52) Magnus Sandberg (Emil Skoglund).

Andra perioden: 2-0 Ismo Kuoppala (Daniel Back)spel fem mot fyra,.

2-1 (12.44) Björn Eriksson (Bjöern Östlund, Torsten Yngvesson)
spel fem mot fyra, 3-1 (13.44) Håkan Bogg spel fem.

mot fyra, 3-2 (15.53) Sam Hallam utan assist, 3-3 (18.37) Calle Steen

Tredje perioden: 4-3 (02.22) Michael Henrich (Daniel Back, Patrik Ross) spel fem mot fyra, 4-4 (04.58) Björn Eriksson (Johan Olsson, Martin.Thelander) spel fem mot fyra.

Sudden death 4-5 (00.15) Kristoffer Näslund (Fredrik Nylén, Calle Steen).

Skott: 31-35 (10-13, 12-14, 9-7, 0-1).

Utvisningar, Mora: 11x2, 1x10. Bofors: 9x2, 1x10. Domare: Peter Eriksson, Bromma.

Laget

Mora i Smidjegrav: Bengt Höglund (Pierre Wahlgren) - Ismo Kuoppala, Thomas Skogs, Mikael Simons, Daniel Back, Martin Jansson - Johan Westäng, Mathias Pihlström, Michael Henrich, Emil Skoglund, Magnus Sandberg - Peter Nolander, Calle Bergström, Patrik Ross, Håkan Bogg, Marcus Eriksson, Tomas Ring, Pierre Johnsson, Jim Sandvik, Jonathan Persson, Liam Lindström.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons