Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvecklingslandslaget föll mot Norge

Annons

Norrmännen var det något

hetare laget och tycktes gå mot

en lätt seger, men Sveriges avslutning höll sånär på att ge en poäng.

Trots förlusten var inte den svenska biträdande förbundskaptenen Anders "Mini" Berglund alltför besviken på sina adepter.

- De får godkänt.

Berglund, tidigare tränare i Falu BS och Vänersborg, menade vidare att killarna inte var samspelta tillräckligt. Norrmännen var både heta och tuffa och det gav resultat den här gången.

I utvecklingslandslaget hittade vi Falu BS målvakt Jonas "Skorven" Persson och Erik "Sudden" Sundin.

Båda får godkänt betyg. "Skorven" hade inte mycket att göra på målen och "Sudden" visade framförallt i den andra halvleken att han är en man för de större uppgifterna vad det lider.

"Mini" Berglund menade också att det fanns många i laget som om något eller några år aspirerar på en plats i A-landslaget.

"Skorven" tillhör en av landets mest lovande målvakter, fortsatte han.

0-1 tillkom på friläge, innan kvitteringen kom, då en halvtimme spelats, efter försvarsslarv av Norge. Norrmännen trummade på i medvinden. 1-2 på ett fint volleyskott opch 1-3 på en klockren hörnträff.

Norge fortsatte med 1-4 efter ett fint genombrott kvarten före slutet, Villas Daniel Andersson fixade dagens mål med en underbar volleyträff. Tre minuter senare reducering, 4-5, på hörna. Närmare än så kom aldrig svenskarna. I sin helhet var Norge ett strå vassare.

- Vi hittade inga ytor att spela bollen på, tyckte Anders "Mini" Berglund, som också tyckte isen var svårspelad. I andra halvlek spelade vi bollen snabbare.

Bäst i Sverige U23 Villas Peter Karlsson och Johan Östblom, Bollnäs, i försvaret.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons